El Festival Simbiòtic porta un provocador “Richard III” per primer cop accessible al Teatre Nacional

El proper 30 de novembre a les 19h

festival simbiotic provocador richard III accessible teatre nacional
L’espectacle compta amb moltes moltes mesures d’accessibilitat // Foto: Festival Simbiòtic

El proper 30 de novembre a les 19h, els espectadors que acudeixin al Teatre Nacional de Catalunya podran gaudir de l’obra ‘Richard III Redux or Sara Beer (is/not) Richard III’, l’espectacle de la reconeguda dramaturga britànica Kaite O’Reilly que reinterpreta l’obra de Shakespeare des d’una perspectiva feminista i alternativa de la discapacitat.

És ell? I si ell és ella? Què passaria si l’horrible, deforme, coix, esguerrat i geperut Richard III fora retratat per algú divertit, femení, feminista i amb escoliosi? És hora de reclamar al Rei? Com podria canviar la història, el cos, l’actuació, el personatge quan és explorat per una actriu discapacitada amb aversió pels cavalls? Estarà Ricard III a l’alçada?

BANER_300X250

A “Richard III Redux or Sara Beer [is/not] Richard III” Sara Beer s’enfronta al Rei i als anteriors actors sense discapacitat que l’han encarnat: Olivier, McKellan, Pacino, Sher i Eidinger. Acompanyada del cineasta Paul Whittaker, l’actriu explora el personatge i reflexiona a través de diferents interpretacions, rondalles, vídeos i projeccions en directe, com Richard III ha estat representat fins ara.

L’espectacle, que es podrà veure dins el programa del Festival Simbiòtic, comptarà amb sobretítols en anglès i català, interpretació en llengua de signes catalana, audiodescripció, subtitulació i bucle magnètic. Es podrà fer una visita tàctil mitja hora abans de l’inici de l’espectacle.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*