Dimarts, 22 abril 2025
IniciDISCAPACITATBarcelona presenta un guia de recomanacions per a comunicar-se amb persones amb...

Barcelona presenta un guia de recomanacions per a comunicar-se amb persones amb sordesa i sordceguesa

barcelona guia recomanacions comunicacio persones sordesa sordceguesa
La guia inclou l’alfabet dactilològic de la llengua de signes catalana // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) ha presentat una guia de recomanacions per a comunicar-se amb les persones amb sordesa i amb sordceguesa editat en Lectura Fàcil per garantir-ne la comprensió de tothom.

La guia defineix què és la sordesa i la sordceguesa, com es comuniquen aquestes persones, l’alfabet dactilològic de la llengua de signes catalana, consells i recursos per a una comunicació efectiva i per a tothom i les icones per comunicar l’accessibilitat d’un acte o material.

La presentació es va fer a la seu de l’IMDP amb la participació del seu gerent, Ramon Lamiel, la cap del departament de Promoció i Suport, Rosa Maria Alemany, les tècniques referents de l’àmbit de l’accessibilitat comunicativa, Gemma Gálvez i Sandra Negredo i representants de les entitats que han col·laborat en l’elaboració d’aquesta guia: ACAPPS, AICE, APSOCECAT, ASPANSCE, CERECUSOR, DIFUSORD, FESOCA, +ACCES, Volem Signar i Escoltar​.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.