Dimarts, 19 octubre 2021
IniciEspectaclesEl Festival de cinema 'La GRAN pantalla' arrenca amb una inauguració simbòlica

El Festival de cinema ‘La GRAN pantalla’ arrenca amb una inauguració simbòlica

El format online se celebra del 7 al 17 de juliol a la plataforma Filmin

Avui, 6 de juliol, els Cinemes Girona acolliran la inauguració simbòlica de la segona edició del Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona, un dia abans que el festival comenci online a la plataforma Filmin.

“Hem decidit celebrar una inauguració simbòlica als Cinemes Girona, el dia abans que el festival comenci online a la plataforma Filmin, amb convidats i gent del sector”, afirma Alfredo Cohen, director del festival. Aquesta inauguració és també “un desig de somiar que a la pròxima edició s’hagi superat la crisi sanitària global i que les persones grans, les quals són les protagonistes i també el públic de La GRAN Pantalla, hagin deixat de ser vulnerables a la participació social”, assegura.

A Barcelona hi ha 90.000 persones grans que viuen soles i, arrel de la crisi sanitària, molts dels espais que estan pensats per a elles estan tancats en l’actualitat. “No podem permetre a la pandèmia que el distanciament físic ens distancii social i emocionalment”, afirma Alfredo Cohen. En aquest sentit, La GRAN pantalla ha creat xarxes amb entitats i diferents canals d’ajuda per poder apropar el nou format tecnològic al seu públic. “En aquesta segona edició, se’ns han obert nous reptes que ja formen part intrínseca del festival, com el fet de voler acompanyar i apropar les persones grans a les noves tecnologies, en aquest cas, de manera personalitzada i divertida”, explica Cohen.

Cohen també explica que “hem creat llaços, per exemple, amb les dinamitzadores dels casals que ens estan ajudant a arribar als seus usuaris a partir de les eines online que van començar a utilitzar durant la crisi”, assegura el director del festival qui afegeix: “també, hem aprofitat l’experiència del projecte ParlaGran per realitzar els Cinefòrums d’aquesta edició”.

La segona edició de La GRAN pantalla presenta, en el seu format online, una programació més reduïda que l’any passat, però es mantenen les seleccions internacional de llargmetratges i curtmetratges. Tota la programació estarà disponible a Filmin del 7 al 17 de juliol.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES