Dimarts, 20 febrer 2024
IniciENTITATSEl conseller de Drets Socials visita a Terrassa les noves instal·lacions de...

El conseller de Drets Socials visita a Terrassa les noves instal·lacions de LaFACT

La remodelació d’aquests espais permetrà donar un millor servei a 200 persones amb discapacitat intel·lectual i millorar l’eficiència energètica de l’edifici

conseller de drets socials visita a LaFACT
Un moment de la visita del conseller a les noves instal·lacions // Foto: LaFACT

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha realitzat  una visita oficial a les instal·lacions de La Factoria Social de Terrassa (LaFACT), una institució dedicada a l’atenció i acompanyament de persones amb diversitat funcional.

Aquesta trobada va tenir lloc en el marc d’un projecte de remodelació que té com a objectiu principal adaptar espais específics de l’edifici per a la millora de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’impuls d’aquesta iniciativa també va sorgir de la voluntat de Xavier Queralt, president de LaFACT, qui va expressar el seu agraïment a la Conselleria per la seva col·laboració i suport en projectes anteriors. L’edifici, inaugurat l’any 2004, no havia experimentat modificacions significatives fins ara. Les obres de remodelació es van centrar en adaptar els espais per respondre millor a les necessitats diverses de les persones amb discapacitat, trastorns del desenvolupament i problemes de salut mental.

En total, es va rehabilitar una superfície de 1.527 metres quadrats, amb capacitat per a 200 persones. Aquesta adaptació va incloure la creació de dues àrees principals, que combinen aules grupals, espais de treball individual o en petit grup, així com àrees obertes destinades a la regulació emocional i conductual, així com a la facilitació de l’espai per als professionals que hi treballen.

Una de les preocupacions principals durant el procés de remodelació va ser la sostenibilitat ambiental. Així, es van seguir criteris estrictes per reduir la petjada de carboni, tant en la fase constructiva com en la de funcionament dels espais. Es va minimitzar l’ús de maquinària contaminant, es van utilitzar materials renovables com la fusta, i es van instal·lar equips d’alta eficiència energètica. A més a més, es va optar per potenciar la llum natural als espais, i es van implementar sistemes de climatització independent i descentralitzada, així com de filtració i tractament de l’aire de ventilació. També es va afavorir la generació d’energia verda a través d’una nova instal·lació fotovoltaica.

Durant la visita oficial, el Conseller Carles Campuzano va tenir l’oportunitat de conèixer en profunditat els nous espais i el projecte de remodelació, gràcies a les explicacions detallades del Director de Serveis Corporatius de LaFACT, Francesc Paradell. A més a més, va poder observar directament els beneficis d’aquestes millores en l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, tal com va explicar Montserrat Lao, Directora de la Inserció Laboral de LaFACT.

El president de LaFACT, Xavier Queralt, va expressar la seva satisfacció pel nou pas en l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual que permetran aquests nous espais. A més a més, va agrair el suport i compromís de la Conselleria, sense el qual no hauria estat possible dur a terme aquest projecte de remodelació. El cost total d’aquestes obres va ascendre a 1,5 milions d’euros, finançats parcialment amb 740.000 euros dels Fons Next Generation atorgats per la Conselleria de Drets Socials i 70.000 euros de la Fundació ONCE.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content