Dimarts, 20 febrer 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALCampanya de Plena Inclusió per reivindicar la vida en comunitat de les...

Campanya de Plena Inclusió per reivindicar la vida en comunitat de les persones amb discapacitat intel·lectual

#MenosBarrerasMásBarrio forma part del projecte de desinstitucionalizació ‘Mi Casa: una vida en comunidad’ 

banner de la campanya menos barreras más barrio
Imatge de la campanya #MenosBarrerasMásBarrio // Foto: Plena Inclusió

Plena Inclusió va estrenar dimecres passat la seva nova campanya #MenosBarrerasMásBarrio a les xarxes socials, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància de crear barris i pobles més inclusius, on les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament es sentin integrades i reconegudes com a membres de ple dret de la comunitat.

Mitjançant un vídeo promocional, publicacions en carrusel d’imatges i diversos dissenys, la campanya pretén fer de les persones amb discapacitat intel·lectual agents de canvi social, convidant la ciutadania a unir-se a la causa a través de diverses “missions” que poden completar. Aquests desafiaments es detallen en una guia destinada tant al públic general com als responsables de serveis i comerços. La campanya es desenvoluparà en línia durant cinc setmanes, durant els mesos de febrer i març, i serà seguida amb l’etiqueta #MenosBarrerasMásBarrio i al web www.menosbarrerasmásbarrio.org.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘Mi Casa: una vida en comunidad’, impulsat per Plena Inclusió juntament amb set de les seves federacions autonòmiques. L’objectiu del projecte és provar nous models de vida per a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb la finalitat de modificar les polítiques actuals centrades en cures de llarga durada, per permetre que puguin viure de manera independent en habitatges a la comunitat, amb veïns i oportunitats per relacionar-se, gaudir del lleure i mantenir la seva intimitat.

Des de Plena Inclusió, es destaca la preocupació pel fet que aquestes persones no tinguin alternatives a les residències, ja que consideren que tenen dret a triar com, on i amb qui volen viure, malgrat que requereixin suports addicionals per fer-ho possible.

Aquest projecte compta amb finançament del fons Next Generation de la Unió Europea, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, per experimentar en situacions reals els suports necessaris per a la inclusió comunitària d’aquest col·lectiu. En un període d’un any i mig, Plena Inclusió ha facilitat la sortida de 275 persones de les institucions per viure en comunitat, a més de permetre a 191 persones en centres de dia participar en activitats a la comunitat. El resultat d’aquest projecte d’innovació social proporcionarà propostes per canviar les polítiques i models de cura del país, garantint el dret a la vida en comunitat per a totes les persones.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content