Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciDiscapacitatEl conseller Chakir el Homrani presenta el nou pressupost del Departament que...

El conseller Chakir el Homrani presenta el nou pressupost del Departament que assoleix els 3.448,6 M€

chakir el homrani presentacio pressupost departament

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va presentar ahir al Parlament de Catalunya el pressupost consolidat del Departament per al 2020, que assoleix els 3.448,6 milions d’euros, el que suposa un increment respecte al 2017 de 542,42 milions d’euros, un 18,7% més. 

El conseller el Homrani va explicar que les actuacions previstes pel Departament segueixen deu objectius principals: impulsar polítiques que millorin l’ocupabilitat de les persones, fomentar una societat cohesionada, promoure polítiques preventives i d’inclusió social, promoure l’autonomia personal i les polítiques d’envelliment de quilòmetre zero, garantir els drets de la infància i l’adolescència, impulsar un país d’acollida, d’inclusió i d’interacció intercultural, enfortir el model català d’associacionisme i voluntariat, fomentar polítiques per a la igualtat efectiva, promoure la planificació i l’avaluació estratègiques i generar oportunitats per a la gent jove.

Destaca del pressupost del Departament la partida per al finançament de les polítiques d’atenció a la dependència i la promoció de l’autonomia personal, amb 1.594,21 milions d’euros, un 8,2% més que el 2017. Es tracta de la inversió més alta de la història en aquest àmbit, sufragada bàsicament per la Generalitat, ja que l’Estat incompleix de manera reiterada el finançament que li pertoca.

Aquesta partida inclou un increment de 34,5 milions d’euros per als Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD) a la dependència destinats al finançament del contracte programa amb els ens municipals. I també una dotació inicial per a la progressiva millora de tarifes de les residències de gent gran i persones amb discapacitat: 15 milions d’euros el 2020 i un total de 90 milions d’euros en 4 anys, en el marc d’un procés negociador amb el sector. Aquesta actualització de tarifes haurà de revertir necessàriament en la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector, i se sumen a les millores ja portades a terme al llarg de l’any 2019.

En l’àmbit de treball destaca la partida de 388 milions d’euros destinats al desplegament del tram final de la Renda Garantida de Ciutadania, tal com preveu la llei, el que significa un increment de 125 milions d’euros respecte a fa tres anys, i que juntament amb el desplegament reglamentari -en fase final-, ha de comportar l’enfortiment d’aquesta prestació com a eina d’activació, d’inclusió social i integració laboral.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content