Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSEl conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de...

El conseller Campuzano visita Ginebra per conèixer les polítiques al voltant de l’envelliment i les persones amb discapacitat

campanya 25N diba
conseller campuzano i delegat govern a suïsa
El conseller Carles Campuzano amb el delegat del Govern a Suïssa // Foto: gencat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha fet aquest dijous i divendres un viatge institucional a Suïssa per conèixer de primera mà les polítiques sobre l’envelliment i l’atenció a les persones amb discapacitat que s’estan portant a terme tant al cantó de Ginebra com a Ginebra ciutat. El conseller ha estat acompanyat del delegat de la Generalitat a Suïssa, Gabriel Boichat.

Sent Ginebra seu de diverses organitzacions internacionals com les Nacions Unides, el titular de Drets Socials s’ha trobat amb actors que treballen en l’envelliment i la discapacitat des d’un àmbit internacional. Així, el conseller Campuzano ha mantingut una reunió amb Catalina Devandas, directora executiva del Fons pels Drets de les Persones amb Discapacitat que promou la participació inclusiva de persones amb discapacitat a tots els nivells.

cançons que acaben en fade out

Sent Ginebra seu de diverses organitzacions internacionals com les Nacions Unides, el titular de Drets Socials s’ha trobat amb actors que treballen en l’envelliment i la discapacitat des d’un àmbit internacional. Així, el conseller Campuzano ha mantingut una reunió amb Catalina Devandas, directora executiva del Fons pels Drets de les Persones amb Discapacitat que promou la participació inclusiva de persones amb discapacitat a tots els nivells.

El conseller també ha estat a la seu de l’Organització Mundial de Salut (OMS) on ha mantingut una reunió amb la Unitat de Canvi Demogràfic i Envelliment Saludable per apropar-se als programes que l’OMS té en marxa en aquest àmbit. Durant la trobada, han posat sobre la taula temes com les necessitats que suposen l’envelliment i la dependència en les persones i societats o com combatre l’edatisme. També han pogut explicar les polítiques que porta a terme la Generalitat de Catalunya i han explorat possibles col·laboracions que podrien sorgir amb l’organisme internacional.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

“Ha estat un viatge profitós per conèixer de primera mà quines són, al cantó de Ginebra i a la seva capital, les polítiques al voltant de l’envelliment i les persones amb discapacitat, compartir models. Hem vist pisos amb assistència 24 hores i residències amb models molt avançats. Marxem amb una visió molt general del sistema d’atenció que tenen a nivell municipal i al cantó de Ginebra”, ha dit el conseller. El titular de Drets Socials també ha destacat la reunió mantinguda amb Catalina Devandas a qui ha qualificat de “veu experta i referent pel que fa als drets de les persones amb discapacitats” i la trobada amb l’OMS, on han pogut intercanviar programes per fer front al repte demogràfic, com per exemple el model d’atenció integrada social i sanitària que desplega el Govern de la Generalitat.

Visió global

Durant aquest dijous i divendres 27 i 28 de juliol, el titular de Drets Socials ha fet diverses trobades bilaterals amb representats d’entitats i organismes públics i privats del país gràcies a les quals ha pogut obtenir una visió general i a fons del sistema d’atenció a les persones grans a la ciutat de Ginebra al cantó.

A més de les reunions on han pogut compartir models i intercanviar visions, el conseller ha visitat els equipaments medicosocials per a persones grans impulsats per entitats sense ànim de lucre com La Châtelaine, que compta una unitat temporal per donar suport a la família en moments concrets i a la vegada estan pensats perquè la gent gran es pugui acostumar gradualment a viure en una residència. També els equipaments medicosocials Charmilles i Les jardins du Rhône, serveis residencials adaptats al grau d’autonomia de cada usuari. I ha mantingut una reunió amb responsables de l’IMAD, institució transversal que implementa la política del govern cantonal que, entre d’altres qüestions, posa el focus en l’atenció a domicili per retardar l’entrada a la residència de les persones grans.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content