El Consell de Participació de Dincat denuncia al Síndic la conculcació de drets en les instruccions de la JEC

Li presenta un manifest on s'exigeix que les retiri

dincat-denuncia-síndic-manifest-instruccions-jec
La presidenta de Dincat ha estat present en l’entrega del manifest al Síndic // Foto: Dincat

La setmana passada el Síndic de Greuges va encoratjar a la ciutadania a exercir el dret democràtic de presentar queixes davant la conculcació de drets en processos electorals i per això aquest matí el Consell de Participació de persones amb discapacitat de Dincat, acompanyat de la presidenta de la federació, Rosa Cadenas, ha presentat un manifest a Rafael Ribó en relació a les instruccions de la Junta Electoral Central (JEC).

El manifest reclama que la JEC retiri les instruccions que dicten que els apoderats poden demanar el DNI a totes les persones que considerin que no voten de manera lliure i voluntària. Així mateix, el manifest exigeix excuses al col·lectiu i reclama que s’apliqui l’article 29 de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Durant la conversa, el Síndic de Greuges s’ha posat a disposició i ha insistit en què “el fem servir” per a denunciar totes aquelles situacions de vulneració de drets. També ha recomanat al Consell de Participació de Dincat que escrigui una carta a la JEC exigint excuses al col·lectiu de la discapacitat intel·lectual per les instruccions esmentades.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*