El Consell de Participació de Dincat denuncia al Síndic la conculcació de drets en les instruccions de la JEC

Li presenta un manifest on s'exigeix que les retiri

dincat-denuncia-síndic-manifest-instruccions-jec
La presidenta de Dincat ha estat present en l’entrega del manifest al Síndic // Foto: Dincat

La setmana passada el Síndic de Greuges va encoratjar a la ciutadania a exercir el dret democràtic de presentar queixes davant la conculcació de drets en processos electorals i per això aquest matí el Consell de Participació de persones amb discapacitat de Dincat, acompanyat de la presidenta de la federació, Rosa Cadenas, ha presentat un manifest a Rafael Ribó en relació a les instruccions de la Junta Electoral Central (JEC).

El manifest reclama que la JEC retiri les instruccions que dicten que els apoderats poden demanar el DNI a totes les persones que considerin que no voten de manera lliure i voluntària. Així mateix, el manifest exigeix excuses al col·lectiu i reclama que s’apliqui l’article 29 de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant la conversa, el Síndic de Greuges s’ha posat a disposició i ha insistit en què “el fem servir” per a denunciar totes aquelles situacions de vulneració de drets. També ha recomanat al Consell de Participació de Dincat que escrigui una carta a la JEC exigint excuses al col·lectiu de la discapacitat intel·lectual per les instruccions esmentades.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*