Dimecres, 19 gener 2022
IniciEntitatsEl Consell de Participació de Dincat denuncia al Síndic la...

El Consell de Participació de Dincat denuncia al Síndic la conculcació de drets en les instruccions de la JEC

dincat-denuncia-síndic-manifest-instruccions-jec
La presidenta de Dincat ha estat present en l’entrega del manifest al Síndic // Foto: Dincat

La setmana passada el Síndic de Greuges va encoratjar a la ciutadania a exercir el dret democràtic de presentar queixes davant la conculcació de drets en processos electorals i per això aquest matí el Consell de Participació de persones amb discapacitat de Dincat, acompanyat de la presidenta de la federació, Rosa Cadenas, ha presentat un manifest a Rafael Ribó en relació a les instruccions de la Junta Electoral Central (JEC).

El manifest reclama que la JEC retiri les instruccions que dicten que els apoderats poden demanar el DNI a totes les persones que considerin que no voten de manera lliure i voluntària. Així mateix, el manifest exigeix excuses al col·lectiu i reclama que s’apliqui l’article 29 de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Durant la conversa, el Síndic de Greuges s’ha posat a disposició i ha insistit en què “el fem servir” per a denunciar totes aquelles situacions de vulneració de drets. També ha recomanat al Consell de Participació de Dincat que escrigui una carta a la JEC exigint excuses al col·lectiu de la discapacitat intel·lectual per les instruccions esmentades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content