Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDEPENDÈNCIAEl Consell de Ministres acorda el repartiment autonòmic de 783 milions per...

El Consell de Ministres acorda el repartiment autonòmic de 783 milions per al sistema d’atenció a la dependència

La dotació dels SAAD s’han incrementat en 1.800 milions d’euros des del 2019

campanya 25N diba
consell de ministres sistema ajudes a la dependència
Una persona en cadira de rodes a la platja // Foto: Servimedia

El Consell de Ministres va acordar dimecres que repartir entre les comunitats autònomes 783.197.429 euros destinats a finançar el Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD), 300 milions més que l’any passat.

Ho va anunciar la portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió del Consell de Ministres a la Moncloa. Va recordar que el finançament de la dependència es va suprimir el 2012, no sent fins al 2021 quan l’Executiu va culminar la “reversió de les retallades” generades pels governs del PP. Això li va servir per destacar que la dotació del SAAD s’ha incrementat en 1.800 milions d’euros des del 2019, un 130% més.

Aquest increment del finançament respon a la voluntat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 d’afavorir el trànsit d’un model de cures assistencialistes a un altre de centrat en cada persona.

En aquest sentit, el departament dirigit per Ione Belarra pretén forjar un enfocament comunitari i de proximitat per afavorir que les persones en situació de dependència tinguin “projectes de vida dignes, elegits i compartits amb la resta de la població”

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Els 783 milions d’euros acordats al Consell de Ministres es repartiran en dues partides: una de 583 milions que es distribuiran conservant “en essència” l’estructura de criteris de distribució del nivell acordat el 2022, però amb un afegit de 100 milions d’euros més respecte a l’any passat; i una altra de 200 milions que es destinarà a donar suport al desplegament de l’Acord sobre Acreditació i Qualitat dels Centres i Serveis del SAAD.

Aquests fons es distribuiran entre les comunitats autònomes de la manera següent: 145.799.355 euros per al fons d’estructura, del qual depenen indicadors com la població potencialment en situació de dependència, superfície, dispersió població, insularitat i cost dels serveis; 174.959.226 euros per al fons de gestió, que es repartiran entre les comunitats autònomes segons les persones ateses i l’agilitat administrativa; 262.438.839 euros per al fons de compliment d’objectius, el repartiment dels quals es durà a terme segons la millora de l’ocupació, la reducció de les llistes d’espera i la qualitat dels serveis; i 200 milions d’euros per al fons de l’acord d’acreditació.

El repartiment dels 783 milions d’euros haurà de ser ratificat en una propera reunió del Consell Territorial del SAAD, en què es detallarà la quantitat exacta que correspon a cada comunitat autònoma.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content