El Congrés aprova per unanimitat el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual

Es modifica l'article 3 de la LOREG

dret de vot discapacitat intel·lectual congres
Persones a les portes del Congrés dels Diputats // Foto: Dincat

A partir d’ara cap jutge podrà retirar el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual després que el Congrés dels Diputats aprovés per unanimitat la modificació de l’article 3 de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG) que garanteix el dret a vot a tothom, incloses totes aquelles persones que per raó de discapacitat se’ls havia anul·lat el dret de sufragi per decisió judicial.

El nou text aprovat ahir s’adapta d’aquesta manera a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat aprovada el 2006 per l’ONU i ratificada per l’Estat espanyol l’any 2008.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Al mateix temps que s’ha aprovat aquest dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual, es rehabilitarà, de manera automàtica, el dret d’aquelles persones que per sentència judicial els havia quedat retirat.

La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat), que agrupa gairebé 300 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya, ha acollit aquesta notícia amb entusiasme. Segons la seva presidenta, Rosa Cadenas “el que ha passat al Congrés és una gran fita històrica a favor dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les famílies que porten anys lluitant. Han guanyat els drets humans, hi guanyem tots.”

BANER_300X250

Quatre persones de l’Observatori de Drets de Dincat van assistir ahir a les portes del Congrés per donar suport a la iniciativa; dues d’elles, Xavier Orno i Ana Morón, van participar de la sessió des del Congrés com a convidats.

Després de l’aprovació d’ahir al Congrés, la mesura ha d’anar ara al Senat i tornar al Congrés per ser aprovada definitivament.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*