ONCE Catalunya i el Síndic de Greuges impulsaran junts la defensa dels drets de les persones cegues

Han signat aquest matí un conveni de col·laboració

Conveni ONCE-Síndic drets persones cegues
Xavier Grau i Rafael Ribóen el moment de la signatura del conveni // Foto: ONCE Catalunya

L’ONCE a Catalunya ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges per seguir impulsant la defensa dels drets de les persones cegues a Catalunya. La signatura l’han plasmat Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i el síndic, Rafael Ribó.

En virtud a aquest acord, que reforça les bones relaciones que des de fa anys existeix entre les dues entitats, el Síndic es compromet principalment a contribuir a la sensibilització en qüestions relacionades amb la defensa dels drets de les persones amb ceguesa, discapacitat visual i sordceguesa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El conveni també preveu millores en l’accessibilitat del material del Síndic, de manera que es transcriurà al sistema Braille i sonor aquell que es consideri d’utilitat.

D’acord amb el que estableix la normativa de protecció de dades, l’ONCE traslladarà al Síndic de Greuges, de manera genèrica, les qüestions que el col·lectiu de persones cegues, amb greu discapacitat visual o sordcegues a què representa identifiqui com a discriminatòries, i també adreçarà les persones afectades, sempre que ho vulguin, a plantejar directament la queixa davant de la institució del Síndic de Greuges.

BANER_300X250

L’ONCE també es compromet a dur a terme, per mitjà dels seus tècnics especialistes, accions informatives i formatives dirigides al personal al servei del Síndic de Greuges, a fi que pugui adquirir els coneixements necessaris per poder atendre, en les millors condicions possibles, les persones cegues, amb discapacitat visual o amb sordceguesa que decideixin utilitzar els serveis de la institució.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*