21.4 C
Barcelona
Dimecres, 8 juliol, 2020

El col·lectiu de les persones amb discapacitat és qui rep més recursos econòmics de les Administracions locals

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...

baròmetre tercer sector recursos econòmics administracions locals
La presentació s’ha fet aquest matí a l’Auditori Disseny Hub de Barcelona // Foto: Taula del Tercer Sector

Segons el Baròmetre del del Tercer Sector 2018, que s’ha presentat aquest matí a l’Auditor Disseny Hub de Barcelona, el col·lectiu que rep més recursos econòmics dels ens locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) és el de les persones amb discapacitat. Així, les entitats destinen, de mitjana, un 28,8% dels seus ingressos provinents d’ens locals a persones amb discapacitat.

A més, una de les principals conclusions a les que ha arribat el Baròmetre és que de cada 100€ rebuts a les entitats socials des d’una Administració local: 85€ són d’ajuntaments, 11€ provenen de les diputacions i 4€ dels consells comarcals.

El Baròmetre, que com el Congrés del Tercer Sector Social a Catalunya, està dedicat enguany a la relació de les entitats socials amb les Administracions locals, també revela que l’educació en el lleure és l’àmbit d’intervenció més finançat pel món local.

Així dels ingressos que tenen les entitats socials, el 16% procedeix del món local, xifra que augmenta a l’àmbit metropolità fins a gairebé un 22%.

En les diferents formes d’aportacions econòmiques del món local cap a les entitats del Tercer Sector Social, els ajuntaments són qui aporten el percentatge més gran en relació al total. En convenis i subvencions aporten 80 de cada 100 euros, mentre que en els contractes aporten 96 de cada 100 euros.

En convenis i subvencions, dels altres 20 euros de cada 100 que no aporten els ajuntaments, 16 els aporten les diputacions i 4 els consells comarcals.

De cada 100€ que aporten els ajuntaments al Tercer Sector Social, 87€ ho fan a través d’un contracte, 8€ com a subvenció i 4€ com a conveni.

El repartiment en el cas dels consells comarcals és semblant al dels ajuntaments: 81€ en contractes, 12€ en subvencions i 6€ en convenis.

En el cas de les diputacions, la distribució és molt diferent. De cada 100€ que aporten a les entitats del Tercer Sector Social, 53€ ho fan com a subvencions, 28€ com a convenis i la resta com a contractes.

Els consistoris de municipis de més de 75.000 habitants són els que fan més aportacions econòmiques a les entitats, destaquen sobretot els ajuntaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Pel que fa a la resta municipis, no hi ha pràcticament diferències entre les aportacions que reben els municipis amb menys de 75.000 habitants (18%) i els de menys de 20.000 (17%).

D’altra banda, l’estudi de la Taula del Tercer Sector també posa de manifest que, gairebé en el 50% de les vegades que hi ha una relació econòmica entre l’Administració local i les entitats socials, es genera ocupació i que, en prop d’un 30% dels casos, són oportunitats laborals per a persones amb especials dificultats d’inserció laboral (persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental).

- Advertisement -

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

S’amplia el termini per complir amb les activitats subvencionades a càrrec de l’IRPF

Les entitats que impulsen activitats subvencionades amb càrrec a l’assignació tributària del...

Sèrie de vídeos del Grup TEB amb testimonis de persones amb discapacitat durant la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=EOBn423sl2k&t=8s El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un sèrie de vídeos sota el títol  “Des d’una altra...

Violeta Richart guanya el premi literari Roc Boronat d’ONCE Catalunya amb la novel·la ‘Y’

L’escriptora Violeta Richart ha estat la guanyadora de la XXII edició del premi literari Roc Boronat que...

AMPANS llança al mercat el ‘Gebrada’, el primer vi blanc de la seva marca Urpina

AMPANS acaba de treure al mercat un nou vi, el Gebrada. És el primer vi blanc Urpina,...

Les comunitats de propietaris poden sol·licitar crèdits al 2% d’interès per obres d’accessibilitat

La Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -