Dijous, 6 octubre 2022
Dijous, 6 octubre 2022
IniciInclusió LaboralEl COCARMI demana a Treball fer complir amb la llei sobre la...

El COCARMI demana a Treball fer complir amb la llei sobre la contractació de treballadors amb discapacitat

En una reunió mantinguda ahir amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent

reunio cocarmi conseller de treball roger torrent
Un moment de la trobada amb el conseller Roger Torrent // Foto: Cocarmi (twitter)

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, va demanar ahir al conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, mesures per afavorir la contractació de treballadors amb discapacitat, ja sigui amb campanyes de sensibilització com sancionant l’incompliment de la llei que obliga que un 2 per cent de les plantilles estigui formada per treballadors amb discapacitat (en empreses de més de 50 treballadors). 

Aquestes demandes es fan en uns moments en què, arran de la crisi sanitària, s’han destruït molts llocs de treball dins el col·lectiu. Segons l’informe Població amb discapacitat i mercat de treball. Any 2020 elaborat per l’Observatori del Treball i Model Productiu, dues de cada tres persones amb discapacitat són inactives. Així, en acabar el 2020, el nombre de persones amb discapacitat registrades a l’atur a Catalunya era un 12,8 per cent superior a l’any 2019, i el 40,8 per cent declaren que porten més de dos anys com a demandants d’ocupació. L’impacte de la COVID19 ha afectat fortament a la contractació al mercat ordinari, que s’ha reduït un 42,1 per cent, mentre que als Centres Especials de Treball (CETs) ha estat del 28,6 per cent. Set de cada deu contractes formalitzats l’any 2020 se signaven en CETs i només tres al mercat ordinari. 

Banner 300x250px EnBucle3

“Les persones amb discapacitat necessiten mesures específiques de promoció i suport a l’ocupació, un esforç extra però fonamental, ja que la feina és el principal factor d’inclusió de les persones a la societat i el primer pas per assolir autonomia personal i econòmica”, recorda el president del comitè, Antonio Guillén.

A més de fer complir la llei, la delegació reunida amb el conseller va instar a reprendre els treballs del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat per construir un model d’inclusió laboral basat en els mandats i valors de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat en totes les seves vessants (empresa ordinària, mercat protegit, treball amb suport, accés a la funció pública, emprenedoria…); d’altra banda, va reclamar actualitzar l’acord de col·laboració  signat el 2019 amb Treball per avançar en la inclusió laboral; millorar el model d’intermediació laboral avançant cap a la concertació dels serveis ocupacionals per fer-los més estables i sostenibles en el temps per a les entitats que els gestionen; redefinir el model català de treball protegit amb l’acord i el consens del sector; potenciar la contractació reservada, especialment en els municipis, com a instrument per crear ocupació; i la importància de la formació i qualificació professional per accedir a llocs de treball dignes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content