Dissabte, 16 octubre 2021
HomeAccessibilitat UniversalDemanda judicial del CERMI contra el Ministeri de Transports perquè s'obligui a...

Demanda judicial del CERMI contra el Ministeri de Transports perquè s’obligui a Renfe a fer accessibles els seus trens

La llei obliga, des del 4 de desembre de 2017, a fer totalment accessibles tots els entorns ferroviaris

renfe accessibilitat trens
El material rodant de Renfe encara no és totalment accessible // Foto: Wikimèdia Commons

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha presentat davant l’Audiència Nacional demanda contra el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per tal que s’obligui a Renfe a dotar d’accessibilitat universal a tot el seu material rodant (trens), d’acord amb els mandats legals.

La demanda contenciosa-administrativa del CERMI busca que la justícia faci complir a el Govern les disposicions legals que obligaven a que el 4 de desembre de 2017, tots els entorns ferroviaris, inclòs el material rodant, fossin accessibles per a persones amb discapacitat.

El CERMI demana de l’Audiència Nacional condemnar el Ministeri de Transports i Renfe per inactivitat administrativa i al fet que adoptin amb urgència totes les mesures necessàries perquè el transport ferroviari d’àmbit estatal abast els nivells d’accessibilitat exigits legalment.

La demanda per via judicial s’ha produït davant la falta de resposta dels diferents governs que s’han succeït des del 4 de desembre de 2017, que han portat a que el mitjà de transport ferroviari segueixi sent inaccessible amb la vulneració de drets que això comporta per a les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES