Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDretsEl CERMI reclama una millora en les prestacions per desocupació de les...

El CERMI reclama una millora en les prestacions per desocupació de les persones amb discapacitat

En un document de consideracions a la consulta prèvia a una modificació de la Llei de la Seguretat Social

millora prestació per desocupació
El CERMI vol que es tinguin en compte les sobrecàrregues de les persones amb discapacitat // Foto: ADFO

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), ha plantejat al Ministeri de Treball i Economia Social que millori la posició de les persones amb discapacitat en les prestacions assistencials de desocupació.

Ho ha fet a través d’un document de consideracions a la consulta pública prèvia de l’elaboració d’un projecte de modificació de la Llei General de la Seguretat Social.

Segons CERMI, els Itineraris Personalitzats d’Ocupació han d’estar proveïts de recursos que “donin resposta a les necessitats de suport específiques de les persones, amb especial atenció a el sector social de les persones amb discapacitat i als seus necessitats concretes al tractar-se d’itineraris individualitzats”.

En relació a l’adaptació dels entorns, el CERMI assegura que els obstacles “són notables” i que s’ha de tenir en compte la habilitats, competències i aptituds de les persones amb discapacitat.

Pel que fa a l’accessibilitat, recorda que, tot i que la legislació sectorial recull l’obligació que les pàgines webs i aplicacions de el sector públic haurien de ser accessibles, “és encara una tasca pendent de l’administració espanyola”. En aquest sentit recorda que “s’haurien d’incloure referències explícites per garantir l’accessibilitat de el tràmit de la prestació en totes les seves fases”.

En aquest sentit, el CERMI ha lamentat “l’escassa oferta de programes de formació accessibles i adaptats a les característiques de les persones amb discapacitat” el que “dificulta que es pugui afavorir la formació al llarg de tota la vida”.

També reclama un complement associat a aquesta prestació assistencial per desocupació destinat a “compensar i pal·liar el greuge econòmic a què fa front aquest grup social per motius associats a la seva discapacitat”.

D’altra banda, el moviment social de la discapacitat sol·licita que la vinculació de la prestació assistencial per desocupació al compromís de seguiment i realització d’un Itinerari Personalitzat d’Ocupació incorpori excepcions per a usuaris amb dificultats per al desenvolupament de les Activitats de la Vida Diària ( AVD) i les que tenen al seu càrrec menors, persones amb discapacitat i / o persones en situació de dependència.

Finalment, fa al·lusió a les organitzacions que representen a les persones amb discapacitat i les seves famílies i, en aquest sentit, sol·licita que “participin en els mecanismes de coordinació que s’estableixin entre els serveis d’ocupació i els serveis socials” tenint en compte la seva trajectòria i la seva experiència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES