Dissabte, 16 octubre 2021
HomeCulturaEl CERMI reclama que les persones amb discapacitat no paguin als espectacles...

El CERMI reclama que les persones amb discapacitat no paguin als espectacles i serveis culturals dependents de l’Estat

cermi eximir entrada museus espectacles persones discapacitat
L’accés gratuït als espectacles de teatre són una de les reclamacions // Foto: Teatro Accesible

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha reclamat al Ministeri de Cultura i Esport que eximeixi a les persones amb discapacitat del pagament d’entrades en l’accés a espectacles, esdeveniments i serveis culturals de tots els organismes dependents de l’Estat als que té accés el públic, o que almenys s’estableixi el mateix descompte que el fixat per al grup social més beneficiat en cada cas.

La plataforma representativa de la discapacitat a Espanya, ha demanat a través d’una carta enviada al ministre en funcions de Cultura, José Guirao, que es tingui a les persones amb discapacitat la mateixa consideració a que a altres col·lectius especials com les persones grans, persones en atur o els menors d’edat.

Pel CERMI és necessari que el Ministeri de Cultura estableixi una directriu que equipari al grup social més beneficiat en cada cas a les persones amb discapacitat en el preu de les entrades a aquests espais.

L’organisme es basa per fer aquesta reclamació en la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i la seva Inclusió Social que reconeix les mesures d’acció positives per evitar o compensar les desavantatges derivades de la discapacitat destinades a aconseguir la igualtat drets i la seva inclusió social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES