Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATQuasi la meitat dels espanyols no saben què és un implant coclear

Quasi la meitat dels espanyols no saben què és un implant coclear

Malgrat que més de 200.000 persones tenen sordesa profunda

nena amb implant coclear
Nena amb implant coclear // Foto: COM Salud

El 44% de la població espanyola no sap què són els implants coclears ni per a què serveixen, malgrat que 200.000 persones a Espanya presenten sordesa profunda.

Així ho exposa el recent estudi GAES sobre la Salut Auditiva, difós avui amb motiu del Dia Mundial de l’Implant Coclear, que se celebra el 25 de febrer.

El dispositiu, introduït fa més de 35 anys a Espanya, s’implanta mitjançant una operació quirúrgica a l’orella interna. Això permet que les persones amb pèrdua auditiva severo-profunda millorin la seva qualitat de vida de forma molt significativa, ja que amb ell poden escoltar i entendre el llenguatge oral amb més claredat.

A Espanya són més de 200.000 les persones amb pèrdua auditiva profunda. D’acord amb la Federació AICE (Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya), només 23.000 fan ús de l’implant coclear, que substitueix la funció de l’orella interna danyada. S’estima que només el 5,7% dels adults que podrien ser candidats a l’implant coclear ho han rebut. A més, menys del 10% dels pacients obtenen informació adequada sobre aquest.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que al voltant de 430 milions de persones a tot el món tenen una pèrdua auditiva discapacitant.

Entre els motius pels quals molts d’aquests individus no fan ús dels implants coclears hi ha l’estigma i la por de les intervencions quirúrgiques, a més de la manca d’informació.

La situació actual i l’abordatge d’aquesta solució auditiva per a pacients amb sordesa profunda són alguns dels temes que centren el programa de la 17a Conferència Internacional sobre Implants Coclears i altres tecnologies implantables (CI 2024), que se celebra aquesta setmana a les Canàries.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content