Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl CERMI i la FEACEM analitzen en un informe els aspectes més...

El CERMI i la FEACEM analitzen en un informe els aspectes més rellevants de discapacitat en la nova Llei d’Ocupació

Elabora un document en col·laboració de la FEACEM sobre la nova Llei 3/2023 d’Ocupació

informe cermi i feacem la nova llei d'ocupació
La nova llei té aspectes que afecten a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat // Foto: Arxiu

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) en col·laboració amb la Federació Empresarial Espanyola d’Associacions de Centres Especials de Ocupació (FEACEM) han analitzat en un informe els aspectes de la discapacitat a la nova Llei d’Ocupació. Aquesta norma legal conté diversos aspectes positius relacionats amb la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

El document elaborat per les dues entitats en referència a la nova Llei 3/2023 d’Ocupació, publicada el 28 de febrer, aborda amb més detall els continguts específics de la nova normativa relacionats amb la discapacitat.

En aquest sentit, el CERMI ha assenyalat al document que en els principis de la política d’ocupació recollits a l’article 5 de la Llei ja es fa referència a la discapacitat. “Els principis d’igualtat i no discriminació en l’accés i la consolidació de l’ocupació i el desenvolupament professional per motiu d’edat, sexe, discapacitat, salut, orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, característiques sexuals, nacionalitat, origen racial o ètnic, religió o creences, opinió política, afiliació sindical, així com per raó de llengua, dins de l’Estat espanyol o qualsevol altra condició o circumstància personal, familiar o social afavorint-la manera la cohesió social”. També es reflecteixen en aquest article qüestions com “garantir la igualtat d’accés a les polítiques actives d’ocupació a qualsevol persona a tot l’Estat”.

Així mateix, aquest document posa èmfasi en les qüestions relatives a les persones amb discapacitat, fent referència a la igualtat de tracte, no discriminació i biaixos.

També fa referència a l’establiment a un nou Eix específic a les polítiques d’ocupació per a persones amb discapacitat, l’Eix 4 que parla de les Oportunitats d’Ocupació per a Persones amb Discapacitat.

Pel que fa a l’especialització i professionalització del personal dels serveis públics d’ocupació i les entitats col·laboradores, fa també especial esment a les persones amb discapacitat i l’accessibilitat cognitiva. “Procuraran mantenir una plantilla que reuneixi perfils tècnics i de gestió amb prou especialització en el desenvolupament de polítiques de treball per donar resposta a les noves realitats i als diferents perfils demandants d’ocupació, incloses les persones amb discapacitat”.

Un altre dels punts a destacar en aquest document és la consideració com col·lectiu d’atenció prioritària i inclusió a les persones amb trastorn de l’espectre de l’autisme com a col·lectiu “d’especials dificultats”. “S’hi inclourà formació específica en accessibilitat cognitiva per atendre les necessitats especials de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn de l’espectre de l’autisme”, ressalta en aquest informe.

A més, a l’article 50 també cal destacar que els programes específics i les mesures d’acció positiva es reforçaran en els supòsits que es produeixin situacions d’interseccionalitat.

D’altra banda, ressaltar que aquest document dedica específicament un article referit a persones amb discapacitat demandants d’ocupació, assenyalant-se a l’article 54.

Per la seva banda, es modifiquen els apartats 1 i 2 de l’article 4, considerant-se com a persona amb discapacitat les persones pensionistes de la Seguretat Social que tinguin reconeguda una pensió d’incapacitat permanent al grau de total, absoluta o gran invalidesa, i les persones pensionistes de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.

Finalment, es fa esment en aquest informe al Capítol VI de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i que la seva inclusió social comprèn tot allò regulat per a l’exercici al “dret al feina”.

Secció patrocinada per 
FECETC color logo

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content