Dilluns, 13 gener 2025
IniciDISCAPACITATEl Cermi i el Reial Patronat sobre Discapacitat llancen els diàlegs audiovisuals...

El Cermi i el Reial Patronat sobre Discapacitat llancen els diàlegs audiovisuals ‘Inclusió, a consciència’

Són conversatoris en suport audiovisual entre persones amb discapacitat significades amb què es busca la presa de consciència de la societat sobre els drets i la inclusió 

El Cermi i el Reial Patronat sobre Discapacitat llencen els diàlegs audiovisuals ‘Inclusió, a consciència’
Participants en el primer programa ‘Inclusió, a consciència’ // Foto: CERMI

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), en col·laboració amb el Reial Patronat sobre Discapacitat, organisme autònom del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, ha llançat a xarxes socials el primer lliurament dels diàlegs audiovisuals ‘Inclusió, a consciència’.

Segons va informar el Cermi aquest dissabte, són conversatoris en suport audiovisual entre persones amb discapacitat significades amb què es busca la presa de consciència de la societat sobre els drets i la inclusió d’aquesta part de la ciutadania, conforme al marc de prescripció de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.

En aquest primer diàleg, Daniel A. Álvarez, jove amb discapacitat visual i president de la Comissió de Joventut del Cermi Estatal, conversa amb Jara Sánchez, activista amb discapacitat psicosocial i responsable de l’Oficina Jurídica de l’entitat social de la discapacitat física Impulsa Igualtat.

-PUBLICITAT-

-PUBLICITAT-

Tots dos comparteixen les seves experiències personals i reflexionen sobre els desafiaments que enfronten les persones amb discapacitat al seu dia a dia, abordant temes com l’ocupació, l’educació, la representació política i les barreres invisibles que encara persisteixen a la societat.

Primer capítol

En el primer lliurament, Daniel i Jara dialoguen sobre les dificultats que tenen les persones amb discapacitat per accedir a llocs qualificats i de responsabilitat al mercat laboral. Tot i que hi ha quotes per facilitar-ne l’accés a l’ocupació, tots dos coincideixen que moltes vegades se’ls ofereixen feines de baixa responsabilitat, cosa que subratlla la necessitat d’una inclusió que valori les habilitats i competències de cada persona, més enllà de la seva discapacitat.

Jara també va destacar la importància de comptar amb adequacions específiques en l’àmbit educatiu, basant-se en la seva pròpia experiència com a persona amb discapacitat invisible, cosa que posa en relleu la manca de consciència en aquest tipus de situacions.

Un altre assumpte rellevant abordat és la representació de les persones amb discapacitat a l’àmbit polític, on van assenyalar que encara és insuficient. Daniel va subratllar que les demandes i necessitats del sector han de ser gestionades per les mateixes persones amb discapacitat, insistint en la importància d’ocupar espais de poder per impulsar un canvi real.

Així mateix, es va destacar la perspectiva de gènere dins de l’activisme. Jara, com a dona jove amb discapacitat, va expressar que, encara que s’han aconseguit avenços significatius, encara queda molt per fer, especialment en sectors com l’ocupació i l’educació.

Barreres socials

Tots dos també van reflexionar sobre les barreres socials i actitud que dificulten la plena inclusió de les persones amb discapacitat. Daniel va posar èmfasi en la importància d’una inclusió amb consciència, que no es limiti a complir les exigències legals, sinó que vagi més enllà, assegurant que les persones amb discapacitat siguin valorades per les seves aptituds i tractades amb igualtat. “No és només complir la llei, sinó donar la benvinguda”, va comentar Daniel, reflectint la necessitat d’un canvi en la mentalitat de la societat.

‘Inclusió, a consciència’ és una sèrie de diàlegs audiovisuals impulsada pel Cermi i el Reial Patronat sobre Discapacitat, protagonitzats per persones amb discapacitat que reflexionen sobre temes clau com l’educació, l’ocupació, la participació política i la lluita contra els estereotips .

Amb aquesta iniciativa, es vol donar visibilitat a la diversitat de realitats que viuen les persones amb discapacitat a Espanya i fomentar un canvi en la societat basat en el respecte i l’equitat.

El projecte es desenvolupa mitjançant un format innovador que estableix un nou canal temàtic anomenat ‘Inclusió, a consciència’ dins del digital cermi.es diari.

Entrevistes

Al llarg d’aquesta sèrie, es duran a terme vuit entrevistes d’una hora de durada cadascuna, on persones amb discapacitat protagonitzaran les converses, conduïdes per activistes o persones també amb discapacitat.

L’accessibilitat és una prioritat a tots els productes audiovisuals del projecte. Aquests inclouran subtítols, llengua de signes, entre altres mesures, garantint que qualsevol persona, independentment de la seva discapacitat, pugui accedir al contingut de manera plena.

Aquest primer episodi d’“Inclusió, a consciència” ofereix una conversa profunda i franca sobre els reptes i oportunitats que enfronten les persones amb discapacitat, i està disponible als canals i xarxes de difusió del Cermi.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES