Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSEl Cermi demana al Govern que impulsi davant la UE la Reforma...

El Cermi demana al Govern que impulsi davant la UE la Reforma del Reglament de drets dels passatgers aeris amb discapacitat

Considera que la reglamentació europea, que va entrar en vigor el 2008, és “clarament insuficient”

campanya 25N diba
passatgers aeris amb discapacitat
El Cermi vol que es protegeixin els drets dels passatgers aeris amb discapacitat // Foto: Servimedia

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) ha demanat al Govern espanyol que impulsi davant la Unió Europea la reforma del vigent Reglament europeu de drets dels passatgers aeris amb discapacitat.

El Cermi considera que la reglamentació europea, que va entrar en vigor el 2008, és “clarament insuficient” per protegir els drets dels passatgers aeris amb discapacitat, sent “més favorable als interessos egoistes de les companyies pel que necessita modificacions urgents i de calat”.

Entre les qüestions objecte de canvi estarien la supressió de la facultat que es concedeix a les companyies d’aviació de denegar l’embarcament a passatgers amb discapacitat al·legant raons de seguretat o l’exigència que viatgin acompanyats a càrrec seu.

També demana al Govern que, en el marc de la Presidència Espanyola 2023, intenti reformar el requisit de termini anticipat per sol·licitar els serveis d’assistència als aeroports o regular equitativament el valor dels productes de suport de persones amb discapacitat en cas de pèrdua o deteriorament.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Altres aspectes essencials de canvi a la reglamentació europea són l’obligació de qualitat en l’atenció als passatgers tant des dels serveis dels aeroports com de les companyies aèries, establint un règim de sancions adequat en cas d’infracció dels drets, així com la garantia d’accessibilitat de tots els canals i circuits d’informació i comunicació amb els passatgers.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content