Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDependènciaEl CEDDD se suma al Dia de la Dona recordant les dones...

El CEDDD se suma al Dia de la Dona recordant les dones cuidadores de persones amb discapacitat i/o dependència

El 89% de les persones que assisteixen en l’àmbit familiar són dones

paeria-lleida-programa-suport-famílies-cuidadores
Les dones són les que fan majoritàriament les cures en l’àmbit familiar // Foto: Ajuntament de Lleida

El Consell Espanyol per a la Defensa de la Discapacitat i la Dependència (CEDDD) vol visibilitzar i donar suport al Dia Internacional de la Dona, posant l’accent en les dones cuidadores a Espanya. De les aproximadament 400.000 persones que assisteixen a persones dependents en l’àmbit familiar, el 89% són dones, segons el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; dones que requereixen de professionalització i regulació de la seva activitat.

Segons l’INE, el nombre de persones que han passat a estar inactives per tenir cura de familiars amb discapacitat s’han incrementat un 44% en els últims 5 anys.

Segons l’ONU, si les cures realitzades a la llar tinguessin valor econòmic representarien entre el 10 i el 39% del PIB. Pel que fa a la conciliació laboral i familiar segons un estudi de la Fundació ADECCO, el 65% dels pares i mares de menors amb discapacitat asseguren no poder teletreballar; només un 10% assegura tenir facilitat per conciliar família i treball i un 25% assegura que només ho pot fer en casos puntuals.

Aquestes dades, ens donen un mapa bastant clar de la situació i de la figura del cuidador de persones grans, dependents o amb discapacitat; tant siguin adults com a menors.

El CEDDD tampoc s’oblida avui de la situació de doble discriminació que afecta les dones treballadores amb discapacitat. Per això també recorda la necessitat d’incloure l’enfocament de gènere de forma transversal en totes les actuacions vinculades a promoure una major inclusió laboral de les dones amb discapacitat i així afavorir l’accés a la igualtat d’oportunitats i el gaudi ple dels drets, d’aquest col·lectiu de dones.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES