El CEDDD denuncia el canvi de política de Port Aventura de l’accés de les persones amb discapacitat

La nova normativa restringeix l’accés a atraccions i zones reservades

port aventura nova política accés persones discapacitat
El parc ha modificat la normativa respecte a les persones amb discapacitat // Fundación MRW

El Consejo Español para la Defensa de persones con Discapacidad y/o con Dependencia (CEDDD) s’ha fet ressò de les nombroses queixes de persones pel canvi en la política d’accés al parc d’atraccions Port Aventura per les persones amb discapacitat.

FREEFORMSTYLE-600X300

La nova normativa del parc no permet l’accés directe a atraccions i a zones reservades per a discapacitat en espectacles a no ser que s’acrediti un 75% de discapacitat o d’un 33-74% acreditant barem de mobilitat reduïda. Això exposa a nens i adults amb discapacitat entre el 33-74% i sense barem de mobilitat reduïda a patir les llargues cues del parc, posant de relleu una evident exclusió i una greu manca de sensibilitat vers a la diversitat.

Fins ara existia una passi especial del que gaudien familiars i persones amb discapacitat i que permetia evitar les cues en les atraccions i poder reduir el temps d’espera. Amb la nova política aplicada ara pel Parc, les persones amb discapacitat es remeten a una nova oficina per atendre a les persones amb necessitats especials, on aquestes han d’acreditar les mateixes.

Pel CEDDD la valoració de mobilitat segons les discapacitats és un tema que no pot correspondre a un parc d’atraccions al no comptar aquest equipament amb el corresponent equip mèdic per fer una valoració.

En aquest sentit, el l’entitat fa un preg a Port Aventura perquè rectifiqui en l’aplicació de la nova normativa, donat els problemes que està provocant entre el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*