Diumenge, 23 gener 2022
IniciInclusió LaboralContractes amb salari brut de més de mil euros pels candidats seleccionats...

Contractes amb salari brut de més de mil euros pels candidats seleccionats a la fira Discapacitat i Ocupació

fira discapacitat ocupació contractes candidats
La fira serà un punt de trobada entre empreses i candidats // Foto: FECETC

Les empreses que participen en la sisena edició de la fira Discapacitat i Ocupació, que organitza la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), juntament amb el portal especialitzat DisJob i amb el suport de l’ajuntament de Barcelona, s’han  compromès a retribuir a les persones contractades que hagin estat seleccionades a la fira, amb un salari en cap cas inferior a 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials.

Aquest compromís s’emmarca dins l’aposta del consistori barceloní perquè s’avanci en la contractació social de qualitat i en el foment de la igualtat d’oportunitats, la participació activa i l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat, col·lectiu amb una taxa d’atur més elevada que la de la població sense discapacitat. Aquesta aposta per la fira forma part, alhora, del programa Capacitats i Talent per a les empreses de FECETC, que té el suport de l’ajuntament de Barcelona i que vol crear un marc d’innovació social, d’intercanvi d’informació, recerca, reflexió i debats. Vol, d’altra banda, avançar en la sensibilització perquè les empreses compleixin amb la legislació sobre contractació de persones amb discapacitat, que obliga que un 2 per cent de les plantilles a partir de 50 treballadors estigui formada per persones amb discapacitat.

La Fira tindrà lloc a les Drassanes Reials de Barcelona i s’espera la participació d’una trentena d’empreses (el termini per inscriure’s encara és obert), moltes d’elles multinacionals de camps tan diversos com la moda, les finances, la consultoria, l’alimentació, les noves tecnologies i la distribució i que volen incorporar als seus equips persones amb discapacitat. També es preveu la participació d’alguns Centres Especials de Treball (CET). Serà una ocasió perquè les persones amb discapacitat que són a l’atur o volen canviar de lloc de treball portin els seus currículums, concertin entrevistes i exposin les seves capacitats i preferències.

En aquest sentit, la FECETC ha organitzat, juntament amb Barcelona Activa, tallers sobre presentació de currículums, elaboració d’elevator pitch o fórmules per posar en valor les capacitats del candidats. L’agenda d’activitats inclou l’exposició de casos d’èxit d’emprenedors amb discapacitat o contractació de persones amb discapacitat, i taules rodones sobre gestió de talent divers i models d’empresa emprenedora.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content