Contractes amb salari brut de més de mil euros pels candidats seleccionats a la fira Discapacitat i Ocupació

Compromís de les empreses participants al saló

fira discapacitat ocupació contractes candidats
La fira serà un punt de trobada entre empreses i candidats // Foto: FECETC

Les empreses que participen en la sisena edició de la fira Discapacitat i Ocupació, que organitza la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), juntament amb el portal especialitzat DisJob i amb el suport de l’ajuntament de Barcelona, s’han  compromès a retribuir a les persones contractades que hagin estat seleccionades a la fira, amb un salari en cap cas inferior a 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials.

Aquest compromís s’emmarca dins l’aposta del consistori barceloní perquè s’avanci en la contractació social de qualitat i en el foment de la igualtat d’oportunitats, la participació activa i l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat, col·lectiu amb una taxa d’atur més elevada que la de la població sense discapacitat. Aquesta aposta per la fira forma part, alhora, del programa Capacitats i Talent per a les empreses de FECETC, que té el suport de l’ajuntament de Barcelona i que vol crear un marc d’innovació social, d’intercanvi d’informació, recerca, reflexió i debats. Vol, d’altra banda, avançar en la sensibilització perquè les empreses compleixin amb la legislació sobre contractació de persones amb discapacitat, que obliga que un 2 per cent de les plantilles a partir de 50 treballadors estigui formada per persones amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Fira tindrà lloc a les Drassanes Reials de Barcelona i s’espera la participació d’una trentena d’empreses (el termini per inscriure’s encara és obert), moltes d’elles multinacionals de camps tan diversos com la moda, les finances, la consultoria, l’alimentació, les noves tecnologies i la distribució i que volen incorporar als seus equips persones amb discapacitat. També es preveu la participació d’alguns Centres Especials de Treball (CET). Serà una ocasió perquè les persones amb discapacitat que són a l’atur o volen canviar de lloc de treball portin els seus currículums, concertin entrevistes i exposin les seves capacitats i preferències.

En aquest sentit, la FECETC ha organitzat, juntament amb Barcelona Activa, tallers sobre presentació de currículums, elaboració d’elevator pitch o fórmules per posar en valor les capacitats del candidats. L’agenda d’activitats inclou l’exposició de casos d’èxit d’emprenedors amb discapacitat o contractació de persones amb discapacitat, i taules rodones sobre gestió de talent divers i models d’empresa emprenedora.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*