Dimarts, 2 març 2021
Inici Accessibilitat Universal El 88,11% dels programes de la TDT van tenir servei de subtitulat...

El 88,11% dels programes de la TDT van tenir servei de subtitulat i 1.100 hores d’audiodescripció en el mes de desembre

D'acord amb les últimes dades del Centro Español del Subtitulado y la Audiodescripció (CESyA)

canals tdt accessibilitat audiovisual
Una presentadora d’un programa de televisió // Foto: CESyA

D’acord amb les últimes dades del Centro Español del Subtitulado y la Audiodescripció (CESyA) sobre el mes de desembre de 2020, el 88,11% del total de la programació de la TDT a Espanya s’ha subtitulat, fet que suposa un augment de la programació subtitulada que fa a el mes anterior, que presentava un percentatge de 87,92% de programació amb subtitulat per a persones sordes (SPS). 

Aquests SPS són subtítols especials destinats a persones sordes que tenen una sèrie de característiques diferenciadores, com la inclusió d’efectes sonors i informació contextual, o el respecte d’un codi de colors per a la identificació de personatges, entre d’altres.

ARC Soluciones publi

L’audiodescripció també ha augmentat en la programació de la TDT d’una manera significativa i progressiva, arribant a acumular 1100 hores de contingut audiodescrit durant el mes de desembre, 83 hores més que en el període anterior. Aquest servei d’accessibilitat s’ofereix, principalment, en hores de matinada i despertador, afegint una mica de contingut a la franja de sobretaula.

La interpretació en Lengua de Signos Española (LSE) també ha augmentat exponencialment fins a les 704 hores, 61 hores més que al novembre. Els canals amb major nombre de contingut signat són 24 Hores, Clan, La 2 i DKISS.

La Llei General de la Comunicació Audiovisual estableix que el 90% de les emissions en els canals públics estiguin subtitulades i el 75% en els canals comercials. De la mateixa manera, els serveis de comunicació audiovisual televisiva de cobertura autonòmica, ja siguin públics o privats de caràcter comercial, han de comptar amb un mínim de dues hores audiodescrites diàries (i totes les corresponents a programes informatius) així com dues hores setmanals interpretades a LSE.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES