Dissabte, 23 setembre 2023
IniciDEPENDÈNCIAEl 3% dels espanyols necessiten suports per desenvolupar la seva vida quotidiana

El 3% dels espanyols necessiten suports per desenvolupar la seva vida quotidiana

Segons Mapfre, que assegura que a Catalunya hi han 318.000 persones pendents de rebre la prestació per dependència

espanyols amb necessitats de suport
Una persona en cadira de rodes // Foto: Servimedia

El 3% de la població espanyola requereix suports de més o menys intensitat per desenvolupar les activitats bàsiques del seu dia a dia, segons va testificar aquest dijous la directora territorial de Mapfre Barcelona, Maria Antonia Fullana.

ICF23_Baner Financament-300x600

Ho va fer a la conferència ‘Solucions per a la generació sènior’ que va dictar en el marc de l’onzena edició del Congrés Nacional d’Organitzacions Majors, que té lloc a Barcelona sota l’ègida de la Confederació Espanyola d’Organitzacions de Majors (Ceoma).

En la seva al·locució, María Antonia Fullana va explicar que un total de 15,5 milions de persones a Espanya tenen més de 65 anys, cosa que li va donar peu a posar de manifest que el 3% de la població espanyola necessita suports de més o menys intensitat per dur a terme activitats pròpies de la vida quotidiana.

Això té lloc, segons va comentar, en un context en què les prestacions i els serveis públics per a les persones en situació de dependència són “insuficients”, com ho evidencia que l’ajuda per atendre les persones dependents sigui de 236,49 euros mensuals.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A això s’hi afegeix la llista d’espera que hi ha a Catalunya per rebre una prestació de dependència, que provoca que hi hagi 318.000 persones pendents de rebre l’ajuda, l’acceptació de la qual sol demorar-se fins a 580 dies des de la sol·licitud, tal com va explicar María Antonia Fullana.

Tot seguit, va ressenyar que el cost mitjà d’una residència per a gent gran a Barcelona és de 2.046 euros mensuals quan la pensió mitjana a Catalunya és de 1.100 euros.

Finalment, Maria Antonia Fullana va comentar que altres inquietuds de les persones grans a l’àmbit del negoci de Mapfre són el cost dels enterraments, les herències i el pagament de l’impost de successions.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content