Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciDestacadesEl 22,3% dels espanyols presenten molèsties auditives durant els mesos d’estiu 

El 22,3% dels espanyols presenten molèsties auditives durant els mesos d’estiu 

Audika España ha realitzat un estudi intern per conèixer els hàbits de cura auditiva durant aquest període de l’any

molesties auditives estiu
Un nen es treu l’aigua de les orelles a la platja // Foto: Audika España

Segons un recent estudi intern d’Audika España, els canvis de pressió, el temps de bany i les corrents d’aire, entre d’altres factors, fan que el 22,3% dels espanyols presenti molèsties auditives durant els mesos d’estiu. La salut auditiva és un aspecte que ha de preocupar en qualsevol edat i moment ja que, de no ser tractada a temps, podria tenir un efecte irreversible a les persones.

anunci guies d'arrel

La principal molèstia auditiva que es pot produir durant aquests tres mesos és deguda a l’entrada d’aigua a les orelles. La conscienciació sobre la salut auditiva està sent un aliat en la lluita contra aquest tipus d’afeccions, així el 21,4% de els enquestats destaca haver posat remei a les pèrdues auditives en els darrers anys utilitzant taps i/o bandes de neoprè abans de submergir-se.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, el 70,3% dels enquestats afirma saber identificar totes les activitats que a l’estiu posen en risc la salut auditiva. Aquests riscos es troben principalment en els canvis de pressió durant els viatges amb avió, els corrents d’aire, els canvis de temperatura derivats de les capbussades i els impactes en saltar a l’aigua, especialment a piscines i zones portuàries.

Ana Soto, Tècnic Superior en Audiologia Protèsica d’Audika España, assenyala que “és curiós conèixer com les persones treuen l’aigua de les orelles ja que detectem un gran desconeixement davant la importància d’aquest gest i la seva repercussió en la salut. I és que, tal i com hem vist en aquest estudi, el 40,6% dels enquestats utilitzen una tovallola, mentre que el 16,2% ho fa fent servir bastonets o el 6,1% que ho fa amb ajuda d’una gasa. I l’1,3% ho fa amb unes gotes específiques per a les orelles”. A això afegia que “aquestes dades són la prova que al nostre sector tenim molta feina per endavant i hem de seguir recordant la importància d’aquest sentit per a la nostra vida”.

A més, és imprescindible assenyalar que el 23,1% d’adults espanyols han patit otitis externa després d’haver nedat, així com el 5,7% dels fills i/o néts en edats primerenques. No obstant això, cal recordar que els nens en tenir les trompes d’Eustaqui més curtes i horitzontals, sobretot a partir dels 4-5 anys fins a la preadolescència 11-12 anys, són més propensos que quedi aigua atrapada i provocar aquestes infeccions, comenta Ana Soto.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content