ECOM tanca la celebració dels 25 anys del Servei d’Inclusió Laboral amb una jornada sobre Treball i Discapacitat

El proper dilluns 11 de desembre al Museu d’Història de Catalunya

servei inclusió laboral treball discapacitat
Les persones amb discapacitat tenen molts problemes per accedir a una feina // Foto: Fundació MAP

El proper dilluns 11 de desembre, ECOM posarà punt i final a la celebració dels 25 anys del seu Servei d’Inclusió Laboral, amb l’organització de la jornada Treball i Discapacitat: Cap a la igualtat de drets i oportunitats a la feina, que tindrà lloc a les 10h al Museu d’Història de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta jornada és debatre sobre la implementació del dret al treball de les persones amb discapacitat, reconegut a l’article 27 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides, aprovada el 2006 i ratificada per Espanya el 2007. Un article que indica que: “Els estats part reconeixen el dret de les persones amb discapacitat a treballar, en igualtat de condicions amb les altres; això inclou el dret a tenir l’oportunitat de guanyar-se la vida mitjançant

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

un treball lliurement triat o acceptat en un mercat i un entorn laborals que siguin oberts, inclusius i accessibles a les persones amb discapacitat”.

Les darreres dades d’ocupació mostren que l’acompliment d’aquest dret és lluny d’aconseguir-se. La taxa d’atur de les persones amb discapacitat el 2016 fou del 28,6% enfront del 19,5% de la població sense discapacitat. A la problemàtica de la dificultat d’accés a una feina se suma a la precarietat laboral un cop ’aconsegueixen. El salari brut anual mitjà de les persones assalariades amb discapacitat el 2016 fou de 19.297,6 € mentre que el dels treballadors i treballadores sense discapacitat fou de 23.273,3 €.

BANER_300X250

Per analitzar les causes i cercar solucions a aquesta realitat, el programa d’aquesta jornada convoca tots els agents implicats (persones amb discapacitat, Administracions Públiques, Empreses i entitats socials) a una reflexió conjunta.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*