ECOM posa a debat els drets en relació a les persones amb discapacitat en un nou espai de reflexió

L'entitat organitzarà dos sessions durant el mes de desembre

persones amb discapacitat debat drets

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ECOM posa en marxa un nou espai de debat sobre els drets de les persones amb discapacitat que s’inaugurarà el proper 4 de desembre amb un primer debat sota el títol “Tenim drets, tenim obligacions” a les 12h a sala noble del Convent de Sant Agustí de Barcelona.

Aquesta primera trobada girarà entorn el concepte del dret en general però també de les obligacions que hem de complir. Per reflexionar sobre aquests aspectes ECOM ha convidat a Josefa García, advocada laboralista i experta en discapacitat, a més de representant del Consell General d’Advocacia Espanyola en el fòrum justícia i discapacitat; i a David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, que és també professor titular de Dret Internacional Públic, a la Universitat de Barcelona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La segona discussió que ECOM promourà dins aquest nou espai de debat, el pròxim 16 de desembre, girarà entorn la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat. Sota el títol “La Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat. L’apliquem en el dia a dia?”, vol promoure la reflexió sobre quin és el grau de coneixement que tenim d’aquesta convenció però sobretot quina aplicació n’estem fent en el nostre dia a dia, en especial les entitats socials del sector i les administracions públiques.

Els convidats en aquest segon debat seran Ana Peláez, experta internacional en discapacitat i membre del comitè de Nacions Unides que vetlla pel compliment de la convenció, i que compta també amb una reconeguda trajectòria dins el sector associatiu, dins de l’ONCE, el CERMI i CERMI Mujeres. L’acompanyarà en el debat, Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona va dur a terme el 2011 una iniciativa pionera com va ser fer un diagnòstic de l’aplicació a Barcelona d’allò que estableix la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*