Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALECOM demana a l’IMPD més pressupost al Servei d’Assistència Personal per acabar...

ECOM demana a l’IMPD més pressupost al Servei d’Assistència Personal per acabar amb les llistes d’espera

Assegura que hi ha moltes persones amb situació de dependència que porten anys a l’espera d’una plaça

reunio usuaris servei assistencia personal
Un moment de la trobada virtual amb representants de l’IMPD // Foto: ECOM

ECOM i algunes persones usuàries del Servei d’Assistència Personal Municipal de Barcelona, van traslladar ahir a representants de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que s’incrementi el pressupost d’aquest servei perquè desaparegui la llista d’espera per accedir-hi, en la que moltes persones es troben des de fa anys.

La petició es va produir durant una reunió virtual amb el regidor  d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera; i el gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Jordi Tudela.

Els representants de la federació -entitat cogestora del servei des de la seva posada en marxa el 2011- i alguns usuaris del servei, van explicar que aquest increment del pressupost ajudaria a què més persones de la ciutat poguessin desenvolupar el seu projecte de vida independent, i alhora serviria per ampliar el nombre d’hores del servei per als que ja el gaudeixen.

Altres vies de cooperació

D’altra banda, ECOM va aprofitar la trobada per demanar al consistori treballar conjuntament per fer pressió a la Generalitat de Catalunya per tal que s’augmenti el finançament que es destina a l’assistència personal, i principalment també perquè es publiqui el decret que ha de regular l’assistència personal a Catalunya.

Pel que fa a la formació de l’assistent personal (sobre la qual també cal fer incidència en l’àmbit estatal, ja que és l’Estat qui té pendent regular la figura de l’assistent personal), ECOM va demanar col·laboració a l’Ajuntament de Barcelona perquè es defensi fermament la proposta formativa que defensa el col·lectiu de la discapacitat d’un màxim de 50 hores de formació i amb un rol central de la persona usuària com a formadora; en contra de la proposta formativa que l’Administració estatal està proposant basada més en paràmetres medico-rehabilitadors, cosa que desvirtuaria la naturalesa de l’assistència persona.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content