Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDiscapacitatSanitat dona per finalitzada l’actualització del catàleg comú de prestació ortoprotèsica en...

Sanitat dona per finalitzada l’actualització del catàleg comú de prestació ortoprotèsica en el Sistema Nacional de Salut

S'estima que l'aplicació de la norma tindrà un impacte pressupostari anual d'uns 15,35 milions d'euros

cadira rodes catàleg prestacions ortopèdiques
El nou catàleg inclou un nou tipus de cadira de rodes no plegable // Foto: Arxiu

El Ministeri de Sanitat ha donat per finalitzada l’actualització del catàleg comú de prestació ortoprotèsica en el Sistema Nacional de Salut (SNS), segons va comunicar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, al president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Luis Cayo Pérez Bueno, en una trobada mantinguda ahir en seu ministerial.

Amb la nova actualització s’han incorporat 168 nous tipus de productes de pròtesis externes de membre superior, 212 tipus de pròtesis externes de membre inferior i 2 tipus de productes per a agenesis. 

banner newsletter oferta 50%

D’altra banda, s’inclou un nou tipus de cadira de rodes no plegable (SRM 030D) que facilita una autonomia més gran a les persones d’utilitat per a determinats pacients que porten una vida activa, fet que suposa una alternativa als altres 20 models de cadira plegable, amb les mateixes indicacions, ja incloses al catàleg comú des del 2019.

Amb aquesta nova actualització, que ha comptat amb les aportacions d’associacions de pacients i de la representació del sector ortoprotèsic, així com de diferents col·lectius i col·legis professionals implicats en aquesta prestació, es defineix l’import màxim de finançament per a cada tipus de producte, adequant-lo a la realitat del mercat, perquè es puguin finançar totalment els productes inclosos i els usuaris no hagin d’abonar quantitats addicionals.

Així mateix, s’inclou un total de 27 nous tipus de peces de presoteràpia de baixa elasticitat o inelàstiques autoajustables i els seus complements per a la teràpia del limfedema. Serviran d’alternativa als 49 tipus de peces elàstiques (ja siguin de teixit pla o circular) i complements ja inclosos l’Ordre de 2019, per a algunes persones amb limfedema greu i que poden resultar més beneficioses que les peces elàstiques actualment incloses al catàleg. 

Finalment, es modifica la descripció del tipus d’ortesi amb codi OIE 010A, ja inclòs amb anterioritat al catàleg, amb la finalitat de donar cabuda a productes que permetin una millor adaptació de l’ortesi a les característiques funcionals i morfològiques particulars de cada pacient.

S’estima que l’aplicació de la norma tindrà un impacte pressupostari anual d’uns 15,35 milions d’euros, la majoria dels quals -15,33 milions d’euros- corresponen a l’actualització del catàleg comú de pròtesis externes de membre superior, membre inferior i agenèsies. Aquests 15,33 milions d’euros representen un increment d’un 8,10% sobre el total de la despesa corresponent a tota la prestació ortoprotèsica suplementària i un 1,23% sobre el total de la prestació ortoprotèsica, inclosos els implants quirúrgics.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content