Divendres, 21 juny 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALECOM ajudarà a impulsar polítiques que fomentin la inclusió de les persones...

ECOM ajudarà a impulsar polítiques que fomentin la inclusió de les persones amb discapacitat a Abrera

ecom abrera conveni polítiques impulsar inclusió discapacitat
En l’acte també hi va estar present, Montserrat García, responsable d’Accessibilitat de l’entitat // Foto: ECOM

ECOM i l’Ajuntament d’Abrera van signar dimecres un conveni de col·laboració per impulsar i promocionar polítiques públiques que fomentin la inclusió de les persones amb discapacitat en aquest municipi.

El text que van rubricar l’alcalde de la localitat Jesús Navarro i el president d’ECOM, Antonio Guillén, inclou el suport de l’entitat per per contribuir a l’impuls de polítiques públiques que fomentin la inclusió de les persones amb discapacitat al municipi, tenint sempre com a marc de referència la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.

Concretament el conveni contempla la realització d’accions conjuntes per promocionar la participació de les persones amb discapacitat en les polítiques públiques que les afecten; i el disseny universal i l’accessibilitat integral al municipi; l’impuls de polítiques públiques que garanteixin la vida independent i l’autonomia personal de les persones amb discapacitat; així com el foment de l’associacionisme d’aquestes persones al municipi i el seu treball en xarxa amb altres col·lectius per avançar cap a un municipi més accessible i amigable per a totes les persones.

PUBLICITAT

En l’acte de signatura, l’alcalde de la localitat va remarcar que “incorporem l’assessorament de l’entitat ECOM en els projectes que realitzem al municipi. I no només en els projectes urbanístics. També en l’àmbit social, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda. Apostem per una Abrera cent per cent accessible, igualitària per a tothom, una Abrera cent per cent per a la ciutadania. Perquè qualsevol persona, independentment del seu grau de mobilitat, pugui gaudir dels equipaments, edificis i carrers del municipi”.

Per la seva part, el president d’ECOM va destacar la importància de l’accessibilitat urbanística perquè és clau pel desenvolupament personal. “L’accessibilitat és un principi bàsic per a què les persones amb discapacitat puguem tenir una vida pròpia sense necessitat de dependre d’altres persones i també perquè puguem accedir al serveis comunitaris com la sanitat o l’educació, per citar-ne alguns”, va comentar.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content