Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciGent GranDrets Socials construirà tres noves residències públiques per a gent gran i...

Drets Socials construirà tres noves residències públiques per a gent gran i persones amb discapacitat abans de 2026

Es destinaran 200 M€ per a la construcció i rehabilitació de centres residencials i d’atenció diürna per adaptar-los al nou model d’autonomia personal

drets socials construirà tres noves residències
La consellera Violant Cervera // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha avançat que “el Departament construirà tres noves residències per a gent gran mitjançant els Fons Europeus i estaran acabades abans de 2026”. En una interpel·lació al Parlament, Cervera ha explicat que els fons provinents dels Next Generation UE inclouran una inversió de 200 milions d’euros per a la construcció i rehabilitació de centres residencials i d’atenció diürna per a gent gran, persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental, basats en una nova arquitectura centrada en la persona i en l’atenció en entorns comunitaris.

“Aquesta remodelació d’espais residencials permetrà adaptar les residències al nou model d’autonomia personal que promulguem i que es fonamenta en espais de convivència més petits, habitacions individuals, millora de la ventilació, entre altres aspectes que se’ns han posat sobre la taula amb la pandèmia”, ha exposat.

banner newsletter oferta 50%

Cervera ha reiterat el seu compromís per a la reducció de les llistes d’espera per accedir a serveis i prestacions i la millora dels terminis de gestió de les sol·licituds de la dependència. En aquest sentit, ha recordat que “la reducció de les llistes d’espera és una qüestió que ens interpel·la a tots i per això hem injectat 17 milions d’euros per acabar amb la suspensió de 18 mesos de la prestació per a cuidador no professional”.

El cuidador o cuidadora no professional és aquell familiar fins a tercer grau de parentiu, que conviu amb la persona en situació de dependència i l’atén de forma continuada. Actualment, a Catalunya 80.000 persones reben la prestació de cuidador no professional, a la qual es van destinar l’any passat 234 milions d’euros. En el pressupost 2022 està prevista una inversió de 255 milions per cobrir la nòmina ordinària, en els quals estan inclosos 17 milions anuals de la nova mesura.

Per reduir les llistes d’espera en la valoració, “s’han reforçat els equips de valoració d’aquells territoris en els quals la llista d’espera era major, com el Maresme, el Vallès Oriental, l’Anoia, el Garraf o l’Alt Penedès”, ha assenyalat la consellera.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content