Dissabte, 16 octubre 2021
HomeRecerca i TecnologiaDown Catalunya i l’IMIM inicien una nova col·laboració en un estudi sobre...

Down Catalunya i l’IMIM inicien una nova col·laboració en un estudi sobre la relació entre la síndrome de Down i l’obesitat

En el marc de l’acord que van signar al maig per avançar en la recerca científica i la innovació

estudi sindrome de down obesitat
Cartell de l’estudi d’àmbit internacional GO-DS21 // Foto: IMIM

Down Catalunya i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han iniciat aquest mes d’octubre una col·laboració en un estudi sobre la relació entre la síndrome de Down i l’obesitat.

Aquesta col·laboració s’emmarca en l’acord que les dues entitats van signar el passat mes de maig per treballar conjuntament per a la promoció i desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la promoció de la salut, a través de l’assistència sanitària, la recerca científica i la innovació.

En aquesta ocasió, la col·laboració s’emmarca en el projecte d’àmbit internacional GO-DS21 que compta amb la participació de 12 centres de 6 països diferents. 

L’estudi té com a objectiu la identificació i comprensió dels factors que condueixen a comorbiditats comunes en la síndrome de Down, tals com l’obesitat i la discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, es volen

determinar els mecanismes genètics, epigenètics i ambientals que contribueixen a un major risc de desenvolupar aquestes comorbiditats.

Per a desenvolupar-lo es convidarà a persones amb la síndrome de Down d’entre 12 i 45 anys a participar-hi per tal de recollir dades mèdiques i realitzar una exploració neuropsicològica (sense necessitat de prendre cap tipus de compost ni medicament).

Aquesta nova col·laboració permetrà a l’IMIM incorporar a les seves diferents àrees de recerca de la investigació sobre la síndrome de Down, un accés més directe a la població amb alteració a la trisomia 21 que vulgui participar-hi.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES