Dimecres, 28 setembre 2022
Dimecres, 28 setembre 2022
IniciInclusió SocialDos centres referent al territori organitzen la II Jornada de Salut mental...

Dos centres referent al territori organitzen la II Jornada de Salut mental i exclusió social

centres referent 2a jornada salut mental exclusió social
Cartell de la jornada // Foto: Parc Sanitari Sant Joan de Déu

El proper 4 d’octubre la Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona acollirà la II Jornada de Salut Mental i exclusió social organitzada, de manera conjunta,  pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Pere Claver, dos centres referents en el territori, especialitzades en l’àmbit de la salut mental i orientats a proporcionar una atenció integral de qualitat.

Aquesta segona edició arriba set anys després de la primera i 10 anys d’ençà que el Programa de Salut Mental en les persones Sense Sostre (aleshores ESMeSS) es va posar en marxa l’any 2006, amb la finalitat d’oferir i millorar l’atenció psiquiàtrica, el seguiment i el tractament de les persones amb trastorn mental greu que viuen al carrer, en albergs, en altres centres de la xarxa d’atenció específica o no vinculats al sistema sanitari.

La II Jornada de salut mental i exclusió social també pretén fer-se ressò de la importància de l’acompanyament a les persones amb trastorn mental greu (TMG), les més vulnerables a perdre l’habitatge, ja que presenten més dificultats a establir vincles. En aquest sentit, es calcula que a Catalunya hi ha unes 37.000 persones que tenen problemes d’allotjament o viuen sense llar, de les quals s’estima que el 40% té problemes de salut mental i/o addiccions, una situació comuna a moltes ciutats del món occidental.

L’actual conjuntura sanitària a Catalunya ha vist com, en els pressupostos per al 2017 del Departament de Salut, s’han augmentat de manera molt notòria els recursos destinats a l’atenció en salut mental, un fet que s’ha d’aprofitar per organitzar esdeveniments d’aquest tipus per millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Ja està disponible el preprograma d’aquestes jornades així com la possibilitat de fer les inscripcions per assistir-hi, ja que les places seran limitades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content