Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDones No Estàndars celebra que a la superilla de l’Eixample es tingui...
Array

Dones No Estàndars celebra que a la superilla de l’Eixample es tingui en compte la veu de les persones amb discapacitat

Diverses candidatures a les eleccions de l’IMPD participen en una “Marxa Exploratòria” que va servir per demanar canvis en el disseny

visita persones discapacitat superilla eixample
Un noment de la visita col·lectiva a la superilla de l’Eixample // Foto: Món Comunicació

Segons Carme Riu i Pascual, presidenta de l’associació Dones No Estàndards, la “Marxa Exploratòria” realitzada per l’Illa de sant Antoni va servir per a demanar canvis de disseny en els nous espais de vianants. L’Institut Rector de persones amb discapacitat (IMPD), ha convocat el dilluns 10 de juny una reunió amb els tècnics del projecte on es presentarà el projecte de la superilla reformulat.

Cal destacar que aquesta “passejada Informativa” havia estat demanada mitjançant una carta oficial, enviada a l’ajuntament, per Carme Riu i Pascual, com a presidenta de l’associació Dones No Estàndars  i membre del Consell Rector, perquè quan van conèixer el projecte de posar en marxa La superilla Barcelona a l’Eixample, i es va qüestionar la col·locació de “llambordes” en els carrers de vianants. “No van estar gens d’acord amb la seva implementació, sobretot, perquè les “llambordes” vianants impedeixen de transitar a les persones amb discapacitat”, va dir Carme Riu. Uns dies després es va convocar una reunió amb els tècnics i polítics on es va proposar fer una passada col·lectiva, que es va dur a terme el passat dia 20.

A la convocatòria hi van assistir moltes persones amb diverses discapacitats, físiques, i de visió. Aquesta àmplia resposta era lògica, ja que cal tenir en compte que les persones amb discapacitat estan en període electoral (fins el 17 de juny) i han de votar als nous representants del Consell Rector, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). La majoria de participants eren integrants de les candidatures que es presenten.

Carme Riu Pascual, estava acompanyada d’alguns dels candidates i candidats de “Barcelona també és nostra”, candidatura conjunta i paritària, que té com uns dels seus punts d’acció la millora de la mobilitat a la ciutat, i reivindiquen que al disseny de la ciutat sempre es tingui en compte a les persones amb cadires de rodes o amb especial dificultats de trànsit.

La marxa va ser molt positiva i es va comprovar com les persones tècniques i polítiques presents van mostrar públicament el compromís de que les propostes comentades hi serien al projecte definitiu. De fet, la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, va assegurar que “al projecte de superilla Barcelona no es posarà els tipus de llambordes que pensaven, i se tindran en compte tots els suggeriments i propostes. Aviat s’enviarà a les representants del món de la discapacitat un projecte alternatiu abans de la seva aprovació definitiva”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content