Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciDestacadesEl dolor crònic és la causa de discapacitat més comuna a Europa...

El dolor crònic és la causa de discapacitat més comuna a Europa segons un estudi

dolor crònic i depressió causes discapacitat europa
La depressió es la major causa de discapacitat al Sud d’Europa // Foto: Pixabay

Un estudi realitzat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) a partir de les dades recollides de 13.666 europeus d’entre 18 i 64 anys que han participat en la Iniciativa Mundial para la Salut Mental ha determinat que el dolor crònic és la causa més comuna de discapacitat a Europa.

El treball va consistir en recollir dades referents a diferents trastorns mentals i físics que patien els participants a l’estudi i els dies de discapacitat total i parcial associats. El treball es va realitzar a 10 països europeus que es van agrupar en tres regions distintes: Centre-Oest (Bèlgica, França, Alemanya, Holanda i Irlanda del Nord), Sur (Portugal, Espanya i Itàlia) i Centre-Est d’Europa (Bulgària i Romania).

Banner 300x250px EnBucle3

Segons aquest estudi, casi un de cada deu europeus (el 9,5%) va declarar haver patit discapacitat total i sentir-se incapacitat totalment per desenvolupar tasques quotidianes, mentre que el 18% va manifestar haver patit alguna limitació parcial. Els resultats mostren que els trastorns mentals i físics van contribuir en el 62% dels casos de discapacitat total i en el 46% de la discapacitat parcial dels europeus.

Els resultats d’aquesta macroenquesta mostren diferències significatives entre les diferents regions europees. Així, mentre el dolor crònic, l’ansietat i la depressió expliquen al voltant de la meitat dels casos de limitació total en el Centre-Oest (46,3%) i en el Sur d’Europa (53,8%) en el Centre-Est del continent les principals causes, en un 48% dels casos, són el dolor crònic, les malalties cardiovasculars i la migranya i el dolor de cap. La diferència més gran entre les tres regions s’observa en la petita desproporció de discapacitat total per trastorns mentals en el Centre-Est (9,8%) en comparació amb les altres dos regions (del 27,5% en el Centre Oest i del 36,3% en el Sur d’Europa).

En el Sur del del continent, on es troba Espanya, la principal malaltia associada a la incapacitat total és la depressió, present en un de cada quatre casos (24,4%), seguida de l’artritis (16,9%) i l’ansietat (16,8%).

Amb aquest estudi els investigadors han posat de relleu que hi han pocs estudis sobre discapacitat auto-reportada a Europa i reiteren la necessitat de realitzar més estudis prospectius que permetin conèixer millor com s’avança en polítiques de salut mental a Europa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content