17.3 C
Barcelona
Dilluns, 13 juliol, 2020

La discapacitat intel·lectual vol en els pressupostos recursos per fer front a la pujada del SMI

Recomanats

Les persones amb discapacitat que ho tinguin contraindicat no estan obligades a dur mascareta

A partir d’avui és obligatori a tot Catalunya l’ús de la mascareta...

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

recursos pressupostos discapacitat intel·lectual
La pujada del SMI poden afectar als CET sense ànim de lucre // Foto: Ajuntament de Barcelona

Les organitzacions representatives de la discapacitat intel·lectual han urgit a una resposta per tal de fer front a la pujada del SMI que va entrar en vigor l’1 de gener de 2017 i que se situa en 707,70 €/mes en lloc dels 655,20 €/mes actuals.

Dincat Federació i l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat (AEES Dincat) valoren positivament una mesura necessària que millorarà les condicions salarials de moltes persones amb discapacitat intel·lectual. Tanmateix, es vol alertar dels greus riscos que pot tenir per al manteniment dels llocs de treball existents als Centres Especials de Treball sense ànim de lucre si les Administracions Públiques no destinen més recursos a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

Per evitar que la desitjable millora dels salaris acabi generant una pèrdua de llocs de treball, aquestes entitats han urgit a l’Administració estatal i al Govern de la Generalitat a que contemplin una dotació pressupostària suficient per a les subvencions als CET, que incorpori l’increment que suposarà l’actualització del SMI per a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

Segons ha advertit la presidenta de Dincat Federació, Rosa Cadenas “es pot donar la paradoxa que una bona notícia s’acabi convertint en una molt mala notícia ja que, si no s’acompanya de recursos públics, pot acabar generant la pèrdua de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual”.

Una situació econòmica crítica per les retallades

Per les organitzacions representatives de la discapacitat intel·lectual l’augment del SMI s’emmarca en un context de retallades que han deixat les entitats en una situació econòmica precària. Des de l’any 2011 les dotacions pressupostàries per cobrir les subvencions als treballadors dels CET són insuficients. A més, s’ha bloquejat l’accés a les subvencions per a nous treballadors amb discapacitat als CET, mesura coneguda com a “topall”, i s’ha eliminat la subvenció per creació de llocs de treball. A tot això es suma una situació financera crítica pels retards en els pagaments de les Administracions.

“El nou SMI afecta de ple els CET d’iniciativa social, que continuen donant feina a persones amb discapacitat amb especials dificultats malgrat la seva menor productivitat”, ha explicat Ramon Vives, president de l’AEES Dincat. Així mateix, ha remarcat que “les retallades han deixat els CET sense ànim de lucre en una situació que els fa impossible fer front a les noves despeses salarials sense fer perillar els llocs de feina existents”.

Dincat Federació i AEES Dincat ja han començat a fer incidència política per sol·licitar suport als grups parlamentaris per aconseguir aquest suport.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -
- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Subvencions de l’Ajuntament de Tarragona per a projectes d’entitats en l’àmbit de la discapacitat

L’Ajuntament de Tarragona ha obert la convocatòria 2020 de concessió de subvencions...

AMPANS proclama els guanyadors del Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual

Un projecte sobre l’autodeterminació de joves amb discapacitat intel·lectual, i el treball d’una escola d’educació especial per...

SITBIKE, un model únic de tricicle adaptat per a la pràctica de ciclisme de muntanya amb ànima pròpia

Campmajó te nom propi, en Lluís. Fa 35 anys que el ex-trialer apassionat de les bicis i...

Els catalans Òscar Onrubia i Jordi Ruiz convocats amb la selecció espanyola de BCR

Els catalans Òscar Onrubia (CB Las Rozas FDI) i Jordi Ruiz (Santo Stefano Sport, Itàlia), han estat...

El govern espanyol comença els tràmits per eliminar la figura de la incapacitació jurídica

El passat 7 de juliol el govern espanyol va anunciar que s’ha compromés a complir l’article...

també pot interessar-te

- Advertisement -