Dincat valora molt positivament la publicació del Decret d’escola inclusiva a Catalunya

El nou decret es focalitza en la diversitat i els suports a l’alumnat

escola inclusiva decret
El decret s’enfocarà en els suports que necessiten els alumnes // Foto: ONCE Catalunya

Dincat ha valorat molt positivament l’aprovació aquesta setmana per part del Govern del decret d’escola inclusiva que enlloc de centrar-se en la discapacitat, focalitza l’educació en la diversitat i en els suports que necessita l’alumnat.

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret d’escola inclusiva que algunes entitats feia anys que reclamaven activament. Aquest nou decret -que substitueix l’anterior del 1997- assegura que tots els infants amb discapacitat intel·lectual tinguin garantit el dret, si les seves famílies ho volen, d’estar escolaritzats en un sistema educatiu inclusiu. A diferència de l’anterior decret suposa un pas endavant en donar més poder de decisió als familiars.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Des de Dincat, entenen que comptar amb un marc legislatiu pot afavorir que s’actualitzin les concepcions sobre la discapacitat i evolucionin les cultures institucionals i les pràctiques dirigides a tot l’alumnat. No obstant, consideren és essencial seguir treballant  per tal que es faci efectiu el desplegament del Decret en els propers mesos i cursos acadèmics. Això sense deixar de banda que cal assegurar una educació de qualitat per tots els i les alumnes amb discapacitat intel·lectual de tot el sistema educatiu.

Dincat es reafirma en la necessitat de continuar treballant en els reptes clau, com ara la formació dels docents, el disseny d’un sistema de suports i l’avaluació de les barreres per a l’aprenentatge i la participació.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*