Dilluns, 5 desembre 2022
Dilluns, 5 desembre 2022
IniciInclusió LaboralDincat torna a insistir que la nova pujada del SMI ha d'anar...

Dincat torna a insistir que la nova pujada del SMI ha d’anar acompanyada de més mesures de suport als CET

Reclama augmentar les subvencions fins al 75% -actualment en un 55%- segons les dificultats d’inserció laboral

treballadors augment smi
Els CET són els centres que ocupen més persones amb discapacitat // Foto: Dincat

Dincat, representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha aplaudit la pujada fins els 1.000 euros mensuals del Salari Mínim Interprofessional (SMI) anunciada pel Govern estatal, però un cop més ha insistit que aquest nou increment ha d’anar acompanyat dels suports necessaris per garantir el dret al treball de les persones amb especials dificultats.

anunci guies d'arrel

Sobretot tenint en compte les últimes dades d’ocupació de les persones amb discapacitat de l’INE, que mostren una baixada, tant en la taxa d’activitat, com en la taxa d’ocupació, de les persones amb discapacitat intel·lectual al llarg del 2020, de 2 i 2,8 punts respectivament.

Aquests suports es fan especialment necessaris en els Centres Especials de Treball (CET) d’iniciativa social, que són els que ocupen el major nombre de persones amb discapacitat amb especials dificultats, i que estan passant per una situació especialment delicada. Per aquest motiu, Dincat reclama augmentar les subvencions fins al 75% -actualment en un 55%- segons les dificultats d’inserció laboral.

Banner 300x250px EnBucle3

“Cada vegada que s’augmenta el SMI sense mesures alternatives pels CET, es posen en perill milers de llocs de feina de persones amb discapacitat intel·lectual i amb trastorns de salut mental”, afirma Carles Campuzano, director de Dincat. “Cal que l’administració avaluï l’impacte d’aquests increments del SMI en el manteniment i la creació d’ocupació per a les persones amb més dificultats d’inserció al mercat de treball, i actuï en conseqüència”, afegeix.

En la mateixa línia, el sector reclama a l’administració un pla de xoc que pal·liï els efectes de la pandèmia, posi fi a l’infrafinançament crònic del sector social, aposti de manera ferma per les entitats d’iniciativa social, i acabi amb el dèficit estructural que pateix el col·lectiu des de fa anys.

Secció patrocinada per:
FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content