Dincat reivindica per Sant Jordi una aposta ferma per la publicació de llibres de Lectura Fàcil

Per afavorir l’accés a la cultura a les persones amb discapacitat intel·lectual

publicació llibres lectura fàcil sant jordi dincat
Cartell de la campanya per un Sant Jordi inclusiu // Foto: Dincat

Dincat reivindica avui, diada de Sant Jordi, una aposta ferma pels llibres de lectura fàcil per tal d’afavorir l’accés a la lectura, la cultura i la informació de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’accés en igualtat de condicions a la cultura és un dret reconegut en l’article 30 de la Convenció de l’ONU sobre drets de les persones amb discapacitat, entre altres coses a través de “material en formats accessibles”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Lectura Fàcil és una metodologia de redacció i composició de textos que facilita la comprensió, i que ja s’està utilitzant per les organitzacions de persones amb discapacitat, biblioteques, clubs de lectura i algunes editorials especialitzades. Però no les suficients. Des de Dincat demanen que s’escriguin més llibres en lectura fàcil i que més editorials publiquin llibres fàcils d’entendre perquè totes les persones en general es puguin beneficiar de l’accés a la cultura.

Dincat, en col·laboració amb l’Associació Lectura Fàcil, estan presents en la diada de Sant Jordi, a l’Avinguda Diagonal, en el tram entre Carrer Gandesa i Carrer Numància. Les persones que s’apropin a la parada podran conèixer el projecte Lectura Fàcil i trobar llibres elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per persones amb dificultats lectores.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*