Dimecres, 1 desembre 2021
IniciInclusió SocialDincat reivindica per Sant Jordi una aposta ferma per la publicació de...

Dincat reivindica per Sant Jordi una aposta ferma per la publicació de llibres de Lectura Fàcil

publicació llibres lectura fàcil sant jordi dincat
Cartell de la campanya per un Sant Jordi inclusiu // Foto: Dincat

Dincat reivindica avui, diada de Sant Jordi, una aposta ferma pels llibres de lectura fàcil per tal d’afavorir l’accés a la lectura, la cultura i la informació de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’accés en igualtat de condicions a la cultura és un dret reconegut en l’article 30 de la Convenció de l’ONU sobre drets de les persones amb discapacitat, entre altres coses a través de “material en formats accessibles”.

fiare banca etica crowdfunding

La Lectura Fàcil és una metodologia de redacció i composició de textos que facilita la comprensió, i que ja s’està utilitzant per les organitzacions de persones amb discapacitat, biblioteques, clubs de lectura i algunes editorials especialitzades. Però no les suficients. Des de Dincat demanen que s’escriguin més llibres en lectura fàcil i que més editorials publiquin llibres fàcils d’entendre perquè totes les persones en general es puguin beneficiar de l’accés a la cultura.

Dincat, en col·laboració amb l’Associació Lectura Fàcil, estan presents en la diada de Sant Jordi, a l’Avinguda Diagonal, en el tram entre Carrer Gandesa i Carrer Numància. Les persones que s’apropin a la parada podran conèixer el projecte Lectura Fàcil i trobar llibres elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per persones amb dificultats lectores.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES