Dincat reclama als polítics que es revisi el dret d’admissió per evitar incidents discriminatoris

Davant els recents casos de discriminació viscuts a Lleida i Vinaròs

cocarmi denuncia discriminació discapacitat oci nocturn
Pub de Lleida on van vetar l’entrada als joves amb discapacitat intel·lectual // Foto: Fissure (Facebook)

La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (Dincat), aprofitant que actualment el Parlament de Catalunya està tramitant el Projecte de la Llei d’Igualtat de Tracte i No discriminació, està reclamant que es reconsideri l’article llei i es treballi amb les entitats del sector.

De fet, la Federació, en el seu moment, ja va realitzar aportacions a l’avantprojecte de la Llei d’Igualtat de Tracte i No discriminació, i un dels punts sobre els quals es va fer especial incidència és l’anomenat Dret d’Admissió, ja que deixa la porta oberta a abusos i discriminació si no es compleix de manera adequada.

BANER_300X250

Tal i com s’ha pogut comprovar arran dels recents fets de discriminació succedïts a Lleida i a Vinaròs, des de Dincat es considera que s’hauria de reforçar més del que contempla l’articulat proposat en l’esmentat projecte de llei, el dret a la igualtat de tracte i no-discriminació, ja que la seva incorrecta aplicació pot donar lloc a molts abusos.

Els casos de Lleida i Vinaròs han evidenciat la necessitat per als establiments oberts al públic la importància de disposar de fulls de reclamació, i qualsevol altre document d’interès, en lectura fàcil per a qualsevol persona que ho pugui requerir. També han evidenciat la necessitat de mostrar de forma explícita els supòsits en els quals no es pot aplicar mai el dret d’admissió (com per exemple, deixant clar que en cap cas el dret d’admissió es pot aplicar per motius de raça, orientació sexual, discapacitat, etc.).

Per l’entitat, el dret a la igualtat de tracte està directament relacionat amb el que és la supressió de barreres, ja siguin aquestes degudes a l’actitud de terceres persones i/o a la configuració dels entorns. En aquest sentit afirma que existeix una relació entre la supressió de totes les barreres (amb una especial atenció a les barreres actitudinals per la seva subtilesa) i la no discriminació. Així doncs, la igualtat de tracte en els establiments o espais oberts al públic, està directament relacionada amb la inexistència d’aquestes barreres (ja siguin aquestes actitudinals o físiques), i per tant amb tot allò que fa referència al dret bàsic d’accessibilitat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*