Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDIA MUNDIAL DE L'AUTISMEDiagonal Mar anuncia mesures per ser més acollidor i inclusiu per a...

Diagonal Mar anuncia mesures per ser més acollidor i inclusiu per a les persones amb autisme i altres necessitats sensorials

El centre comercial se suma a la celebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

centre comercial diagonal mar autisme
El centre comercial Diagonal Mar és un dels més grans de Catalunya // Foto: Diagonal Mar

Amb l’apropament del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme el proper 2 d’abril, el Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona ha anunciat una sèrie de mesures innovadores destinades a convertir el seu espai en un entorn més acollidor i inclusiu per a les persones amb autisme i altres necessitats sensorials.

Aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal millorar l’experiència dels visitants, especialment aquells que poden ser més sensibles a estímuls sensorials, consisteix en diverses accions pràctiques i formatives:

Entre les 15.00 i les 16.00 hores de dilluns a divendres, es reduirà la intensitat de la il·luminació i s’apagarà la música ambiental al centre comercial, proporcionant un entorn més relaxat i menys estimulant.

A més, es posaran a disposició dels visitants motxilles sensorials en préstec, que inclouran una varietat de recursos com auriculars de soroll, objectes tàctils i altres articles destinats a promoure el benestar emocional i la regulació sensorial.

Una altra part important d’aquesta iniciativa és la formació del personal del centre comercial en autisme, que serà proporcionada per la Fundació Aprenem Autisme durant els mesos d’abril i maig. Aquesta formació està dissenyada per dotar els treballadors amb les habilitats necessàries per identificar i atendre les necessitats específiques de les persones amb autisme, així com per gestionar possibles situacions de crisi de manera adequada.

Sonia Contreras, gerent del Centre Comercial Diagonal Mar, ha destacat la importància d’aquestes mesures en la creació d’un entorn més inclusiu i accessible per a tots els visitants. Contreras ha subratllat l’objectiu del centre de proporcionar una experiència positiva i còmoda per a tothom que els visiti.

Amb aquesta iniciativa, el Centre Comercial Diagonal Mar reafirma el seu compromís amb la comunitat i la inclusió, alhora que respon a la necessitat d’espais més amables per a les persones amb autisme i altres necessitats sensorials. Aquestes accions s’alineen amb l’esperit del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que busca promoure la comprensió i la acceptació de les persones amb aquesta condició.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content