Dimecres, 19 gener 2022
IniciSalut MentalEl Dia Mundial de la Salut Mental es commemora en un context...

El Dia Mundial de la Salut Mental es commemora en un context marcat per la pandèmia de la covid-19

Se celebra cada 10 d'octubre des de l'any 1992

dia mundial salut mental
Enguany no s’ha pogut celebrar la commemoració de forma presencial // Foto: Salut Mental Catalunya

El Dia Mundial de la Salut Mental es commemora cada 10 d’octubre amb una campanya que busca concentrar l’atenció mundial en la identificació, tractament i prevenció d’algun trastorn emocional o de conducta destacat per a cada any.

Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental (SMC), va néixer l’any 1992 per equipararla amb la salut física. El seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Aquest any, la commemoració no es pot fer com altres anys pel context de crisi sanitària per la pandèmia de la covid-19. En el seu lloc, SMC va organitzar una jornada en streaming en la que es van reclamar més recursos i inversió per pal·liar els efectes causats per la crisi del coronavirus a les persones amb problemes de salut mental.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una de cada quatre persones tindrà algun tipus de trastorn mental al llarg de la seva vida. A Catalunya, el 6% dels joves i adults (majors de 15 anys) presenta risc de patir ansietat o depressió i el 5% dels infants i adolescents (d’entre 4 a 14 anys) té probabilitat de patir un problema de salut mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content