Dijous, 5 agost 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDrets“Desitjo que les persones amb discapacitat ingressin a la universitat i ocupin...

“Desitjo que les persones amb discapacitat ingressin a la universitat i ocupin llocs decisius en aquest àmbit”

marcela ramirez estudiant universitat paralisi cerebral
Marcela Ramírez, estudiant universitària nascuda a Costa Rica amb paràlisi cerebral // Foto: extreta de Periodicoelguancho.wordpress.com

Aprofitant el II Congrés Internacional sobre Universitat i Discapacitat, que s’ha celebrat aquest mes de novembre a Barcelona, vam entrevistar a Marcela Ramírez Morera, una dona nascuda a Costa Rica amb paràlisi cerebral adquirida des dels 15 dies de néixer, que actualment està vivint i estudiant a Sevilla.

Marcela, quina va ser la reacció de la teva família a al dir-los que volies anar a la universitat?

La meva família sempre em va donar suport i sempre va tenir clar que jo volia assistir a la universitat.

Com va ser el teu primer dia d’Universitat?

El primer dia de la universitat va ser de molt estrès i incertesa pel fet que no sabia al que anava. No obstant això, a poc a poc vaig anar comprenent la dinàmica universitària i a partir d’aquest moment vaig iniciar el procés d’adaptació.

Què estàs estudiant?

Actualment, em trobo a Sevilla realitzant la meva tesis doctoral, pel fet que estic cursant el doctorat en Educació a Costa Rica.

banner flyer interpersonas
Com valores la teva experiència?

Ha estat una experiència gratificant i reptadora al mateix temps. Cada any que passa obtinc aprenentatges constants, tant des de la perspectiva estudiantil com des de la docència universitària, ja que m’ocupo acompliment laboralment en aquest àmbit.

Quins són els teus temors?

Els meus temors són que la discriminació cap a les persones amb discapacitats es cristal·litzin en microviolències dins de l’àmbit acadèmic. Durant tota la meva vida estudiantil i acadèmica sempre he vist manifestacions de discriminació.

Quins són els teus desitjos?

Els meus desitjos són que el major nombre de persones amb discapacitat ingressin a les universitats i ocupin llocs decisius en aquest context.

Autora: Mireia Guilera

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES