“Desitjo que les persones amb discapacitat ingressin a la universitat i ocupin llocs decisius en aquest àmbit”

Marcela Ramírez. Estudiant nascuda a Costa Rica amb paràlisi cerebral

marcela ramirez estudiant universitat paralisi cerebral
Marcela Ramírez, estudiant universitària nascuda a Costa Rica amb paràlisi cerebral // Foto: extreta de Periodicoelguancho.wordpress.com

Aprofitant el II Congrés Internacional sobre Universitat i Discapacitat, que s’ha celebrat aquest mes de novembre a Barcelona, vam entrevistar a Marcela Ramírez Morera, una dona nascuda a Costa Rica amb paràlisi cerebral adquirida des dels 15 dies de néixer, que actualment està vivint i estudiant a Sevilla.

Marcela, quina va ser la reacció de la teva família a al dir-los que volies anar a la universitat?

La meva família sempre em va donar suport i sempre va tenir clar que jo volia assistir a la universitat.

Com va ser el teu primer dia d’Universitat?

El primer dia de la universitat va ser de molt estrès i incertesa pel fet que no sabia al que anava. No obstant això, a poc a poc vaig anar comprenent la dinàmica universitària i a partir d’aquest moment vaig iniciar el procés d’adaptació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600
Què estàs estudiant?

Actualment, em trobo a Sevilla realitzant la meva tesis doctoral, pel fet que estic cursant el doctorat en Educació a Costa Rica.

Com valores la teva experiència?

Ha estat una experiència gratificant i reptadora al mateix temps. Cada any que passa obtinc aprenentatges constants, tant des de la perspectiva estudiantil com des de la docència universitària, ja que m’ocupo acompliment laboralment en aquest àmbit.

BANER_300X250
Quins són els teus temors?

Els meus temors són que la discriminació cap a les persones amb discapacitats es cristal·litzin en microviolències dins de l’àmbit acadèmic. Durant tota la meva vida estudiantil i acadèmica sempre he vist manifestacions de discriminació.

Quins són els teus desitjos?

Els meus desitjos són que el major nombre de persones amb discapacitat ingressin a les universitats i ocupin llocs decisius en aquest context.

Autora: Mireia Guilera

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*