La demarcació de Barcelona tindrà 1.625 noves places per a gent gran, persones amb discapacitat i malaltia mental

La consellera Dolors Bassa anuncia un increment de finançament públic

noves places públiques demarcació barcelona
La consellera Bassa va fer l’anunci el passat divendres en roda de premsa // Foto: gencat

La consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va presentar divendres l’increment de places amb finançament públic per a persones grans, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a la demarcació de Barcelona.

Bassa va explicar que el nombre de places per aquests col·lectius s’incrementa en 1.625. “Això inclou tant places residencials com places d’atenció diürna i de serveis ocupacionals i, en total, suposa aproximadament un 4,5% més de places per a la demarcació de Barcelona”, va dir la consellera.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Pel Departament que encapçalo, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitat o malaltia mental, encara més”. Per això, va afegir la consellera, “des de fa un any, estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic. Un esforç que vam iniciar a finals de l’any passat creant 1.009 places col·laboradores a la demarcació i que consolidem el 2017 sumant aquestes 1.625 places noves més”.

La consellera Bassa també va voler destacar que “els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura”. Bassa va explicar que s’ha treballat juntament amb el territori per fer “una planificació acurada i realista, que cobreixi les demandes existents”.

BANER_300X250

Concretament en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat es posen en marxa 262 places a la demarcació, que permeten passar de 10.600 a 10.862 places. L’ampliació és la següent:

– 41 places de servei de centre de dia ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual.

– 121 places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual.

– 25 places de servei de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

– 40 places de servei de centre ocupacional per a persones amb discapacitat física.

– 35 places de servei de residència per a persones amb discapacitat física.

Finalment, en l’àmbit de l’atenció de les persones amb malaltia mental es crearan 175 noves places de llar residència i de llar amb suport, fet que suposarà un increment d’un 15% de places en aquest tipus de serveis.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*