Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciDretsDemanden a l’Institut Metropolità del Taxi per incomplir l’obligació de tenir el...

Demanden a l’Institut Metropolità del Taxi per incomplir l’obligació de tenir el 5% dels vehicles adaptats

El percentatge de taxis adaptats a Barcelona està per sota de l’1%

vtc accessibilitat taxi
Barcelona incompleix la normativa sobre taxis adaptats // Foto: Pixabay

Un grup de persones amb mobilitat reduïda ha interposat una demanda contra l’Institut Metropolità del Taxi per l’incompliment de la norma que obliga des del passat 30 de desembre de 2017 a que almenys el 5% dels taxis que operen a l’àrea metropolitana de Barcelona siguin vehicles adaptats.

El 23 de novembre de l’any 2007 es publicava el Reial Decret 1544/2007 que, entre altres disposicions atorgava als ajuntaments un termini de 10 anys per garantir aquest percentatge, però passats 13 anys de la seva entrada en vigor, el percentatge de vehicles adaptats a la ciutat de Barcelona continua situant-se per sota de l’1% de la flota total de taxis.

El grup de persones que ara ha presentat la demanda contra l’Institut Metropolità del Taxi amb l’assessorament del Col·lectiu Ronda, ja va fer una reclamació administrativa l’any 2019 davant el mateix organisme sense obtenir cap tipus de resposta per part de l’ens gestor del sector.

Des del grup de demandants han manifestat que “per a nosaltres, el taxi no és un luxe ni un caprici, sinó una necessitat absolutament vital i, sovint, l’única opció front a l’aïllament o la dependència constant respecte terceres persones que ens puguin ajudar a desplaçar-nos per la ciutat per fer tot allò que la gent amb mobilitat plena pot fer sense pensar-hi: comprar, visitar el metge o, fins i tot, acudir a les nostres feines. Evidentment, la pandèmia encara ha agreujat molt més aquesta situació de manca d’autonomia per la necessitat de reduir al màxim el contacte personal i les restriccions generals a la mobilitat. És completament intolerable que transcorreguts més de 13 anys des que s’aprovés la norma que fixa la ràtio del 5% dels vehicles adaptats, una ciutat com Barcelona i la seva àrea metropolitana, que projecta al món una imatge de compromís social i polítiques inclusives, no hagi fet res per assegurar-se que no es vulnera diàriament el dret a la mobilitat de les persones amb dificultats. Al contrari, la petició del nostre col·lectiu, que no és altra que fer complir les lleis vigents, ni tan sols ha merescut una resposta o alguna explicació sobre perquè aquí no es pot fer el que sí han fet a ciutats com Madrid”.

“Durant anys hem hagut d’adaptar la nostra vida a la disponibilitat de taxis, penjats del telèfon durant hores per mirar de poder fer la reserva, sovint de forma infructuosa i obligats a renunciar a allò que la resta de persones poden fer simplement pel fet que nosaltres no tenim com arribar. Però ja hem dit prou. No demanem bona voluntat de ningú. Exigim que es compleixi la llei”, ha remarcat el col·lectiu de demandants.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES