Decret del Govern per facilitar l’accés de les persones amb discapacitat als mitjans de transport terrestre i marítim

Podran accedir amb cadires de rodes elèctriques, escúters i gossos de suport

decret-acces-persones-discapacitat-transport-terrestre-maritim
Cada vegada són més les persones amb discapacitat que viatgen en creuers // Foto: Pixabay

El Govern central va aprovar ahir un Reial Decret que autoritza l’accés de les cadires de rodes amb motor elèctric, els escúters i els gossos de suport a persones amb epilepsia o diabetis als mitjans de transport terrestre i marítim.

Així també, a partir d’ara les empreses hauran d’informar als viatgers sobre les cadires i escúters admissibles en cada servei, en funció de les característiques tècniques i de seguretat dels mitjans que disposen.

BANER_300X250

Aquestes noves mesures van ser anunciades per la portaveu del Executiu en funcions i ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, que va destacar que tenen l’objectiu de millorar l’accessibilitat de les persones amb discapacitat a tots els mitjans de transport.

Quant a la possibilitat d’autoritzar l’accés a gossos de suport en aquests mitjans de transport, el Govern ha apuntat que “s’han mostrat especialment eficaços per prevenir atacs de persones amb epilepsia o diabetis, arribant fins i tot a salvar vides”.

Aquesta modificació de la norma s’ha produït arran de les propostes plantejades pel Comité Español de Representantes de las Personas con Discapacitat (CERMI), que havia apuntat fa temps un increment dels viatgers amb discapacitat en aquest tipus de mitjans de transport.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*