Declaració de COCEMFE Barcelona sobre “L’accessibilitat universal, una contribució al bé comú”

L’any 2017 tots els municipis de Catalunya haurien de complir amb l’Accessibilitat Universal

accessibilitat universal coneixement obert
L’accessibilitat universal hauria de ser una realitat aquest 2017 // Foto: Pixabay

La Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona vol sumar-se a les múltiples campanyes que s’estan duent a terme aquest any a tots els territoris, per conscienciar a la societat de la importància d’assolir la plena accessibilitat dels productes, béns, entorns i serveis, entenent aquesta com un requisit “sine qua non” per que les persones amb discapacitat puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

Per l’entitat, tot i que s’ha avançat en matèria d’accessibilitat en els darrers anys, encara més de mig milió de persones amb discapacitat reconeguda a Catalunya segueixen trobant barreres físiques, comunicatives i socials, per accedir al mon laboral, a l’educació i la formació professional, al transport públic, al transport de rodalies de RENFE, al comerç de proximitat, a bars i restaurants, a les activitats d’oci, a la cultura, a les activitats esportives,  així com per participar en els diferents activitats que s’organitzen des del seu municipi, donat que aquests obstacles impedeixen la participació plena i efectiva de una part de la ciutadania.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, COCEMFE Barcelona considera necessari un compromís ètic i formal per a:

  • L’aplicació de les mesures d’accessibilitat i disseny universal en tots els bens, entorns, productes i serveis.
  • Millorar la sensibilitat i la conscienciació social mitjançant les accions adequades en matèria d’accessibilitat universal.
  • Fomentar la no discriminació de les persones amb discapacitat, vetllant pel principi de igualtat d’oportunitats.
  • Aconseguir que el 4 de desembre d’aquest any 2017 tots els municipis de Catalunya compleixin amb els preceptes d’Accessibilitat Universal amb els ajustos raonables, quan allò no sigui possible.

En aquest sentit, COCEMFE Barcelona promou aquesta declaració amb la voluntat de facilitar la presa de decisions en l’àmbit de les Administracions Públiques i garantir els acords socials necessaris per al compliment del marc normatiu:

BANER_300X250

PRIMER: COCEMFE Barcelona assumeix el compromís de difondre a través de la seva xarxa d’entitats autonòmica, provincials i locals aquesta Declaració i facilitar l’adhesió a la mateixa a les Corporacions Locals, organismes i institucions que així ho estimin oportú. Amb aquest fi, promourà conjuntament amb les administracions respectives, programes de sensibilització i formació. Els Ajuntaments adherits es comprometran a la redacció, revisió i execució d’un Pla d’Accessibilitat Universal actualitzat d’acord amb la normativa actual.

SEGON: Convidar a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya, a Diputacions provincials, a l’Àrea metropolitana de Barcelona i al Govern de la Generalitat a sumar-se a aquesta declaració mitjançant els acords dels seus òrgans de decisió i a comprometre’s a impulsar en els seus àmbits respectius de govern el compliment dels seus principis que obeeixen a la necessitat de fer pobles i ciutats més accessibles per a totes les persones mitjançant el principi d’accessibilitat universal i el compliment de la legislació vigent.

TERCER: Instar al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que duguin a terme les actuacions necessàries per adoptar mesures per garantir l’accessibilitat universal com una contribució directa per millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat, però especialment com una mesura que contribueix al bé comú perquè beneficia a totes les persones.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*