Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciOpinióDe reptes inútils a dignitat útil

De reptes inútils a dignitat útil

reptes de la justícia social

Trobo que visc en la societat dels reptes impossibles, de la rapidesa per fer allò que menys importa i de l’egoisme que més exclou. Ves per on, aquesta realitat, podríem dir tossuda, m’esperona creativament a no perdre el sentit de la realitat, a no perdre l’alegria de viure i a no perdre aquells valors humans que transformen i fan créixer socialment una societat. En si mateix, em trobo en un ensucrat. Molt sovint sento dir que visc en una època poc esperançadora. Algunes persones es queixen de què treballen molt, però n’hi ha moltes que necessiten treballar per poder viure.

Mireu amigues i amics. La nostra societat hauria de discernir sobre que vol dir la justícia social i que no vol dir. Si la justícia social, ens la prenem de debò, serem capaços de trencar murs d’odi, discriminació i mentida. La mentalitat ha de canviar i amb ella la forma de viure. Prou d’imposicions però també prou d’excuses. Prou de mercadeig humà, però també prou de falsa esperança. Prou de violència de gènere però també prou de pobresa infantil. 

Són tantes realitats de patiment social que cal erradicar-les amb unitat, determinació i pacifisme. A tots i totes ens preocupa el nostre propi futur. Però seríem uns hipòcrites si això fos l’única cosa que ens ocupés. La salut dels nostres conciutadans i conciutadanes és el més important. El com cuidem als nostres avis, àvies, metges, metgesses, professors, professores, autònoms, persones amb discapacitat i famílies.

banner flyer interpersonas

Parlem poc de les famílies. La seva tasca nodreix la societat. Fa multiplicar-la humanament i restar-la materialment. En les famílies trobem l’alè davant la incertesa i la vitamina davant la desconfiança en nosaltres mateixos. Sí, cuidem les nostres famílies. Protegim-les i estimem-les, ja que són uns dels tresors més valuosos que tenim. Són el far que guia honestament i amb honestedat la nostra vida.

Parlem o sentim molt parlar des d’una falsa intel·lectualitat que ens fa més dèbils com a societat. Les coses més importants necessiten ser dites des d’un llenguatge planer i no sexista. Només així serem útils per fer dels reptes impossibles, un poc més possibles. 

Àlvaro Solà 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES