Curs a la demarcació de Girona per conèixer i experimentar l’accessibilitat més enllà de la normartiva

Organitzat per l’Escola Sert del COAC Girona i Grup MIFAS

curs accessibilitat girona normativa
Un dels punts del curs tractarà sobre les experiències personals // Foto: Grup MIFAS

L’Escola Sert del COAC Girona i Grup MIFAS organitzen el curs “Accessibilitat, de la normativa a la pràctica” adreçat a professionals, tècnics municipals i persones que vulguin conèixer i experimentar què vol dir accessibilitat més enllà de la normativa.

El curs, que es durà a terme del 3 d’octubre al 8 de novembre, consta d’una jornada teòrica que es farà a la Sala Rafael Masó de la demarcació de Girona del COAC, i per tres jornades pràctiques a les poblacions de Girona, Olot i Figueres, té com a objectiu donar les directrius principals per a una correcta anàlisi de les realitats actuals en temes d’accessibilitat, des de la pròpia normativa vigent, passant  per les realitats particulars segons els diversos graus de mobilitat existents i les seves experiències, fins a arribar a la pròpia experimentació dels assistents al curs en les jornades pràctiques.Ja es poden fer les inscripcions d’aquest curs que consta del següent programa:

BANER_300X250

Jornada teòrica

  1. La realitat actual de l’accessibilitat, una necessitat creixent en el parc construït.
  2. Breu resum de la Normativa d’aplicació:

2.1. DECRET 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i d’aprovació del Codi d’accessibilitat.

2.2. CTE-SUA

2.3. LLEI 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat.

2.4. Apunts del nou decret d’accessibilitat.

  1. Anàlisi dels diversos graus de mobilitat. Amb Albert Carbonell, president del Grup MIFAS, Anna Ma. Guillén, vicepresidenta del Grup MIFAS; i Josep Planiol, vocal de Grup MIFAS.
  2. Experiències personals. Amb Albert Carbonell, president del Grup MIFAS i Anna Ma. Guillén, vicepresidenta del Grup MIFAS i Josep Planiol, vocal de Grup MIFAS.

Jornada pràctica

Participació dels assistents al llarg d’un recorregut urbà, utilitzant diversos models de cadires de rodes, per experimentar en pròpia pell les dificultats de mobilitat davant les diferents barreres arquitectòniques del recorregut.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*